Un conflicte entre dos regidors al ple de Blanes acaba amb una denúncia als jutjats per amenaces

El regidor del PP ha denunciat un edil socialista que l'hauria insultat i amenaçat de clavar-li una pallissa, tot i que aquest ho nega i només reconeix insults

El judici ràpid als jutjats de Blanes per presumptes amenaces al regidor blanenc Pere Robert (PP) per part d'Enrique Pérez (PSC).

El judici ràpid als jutjats de Blanes per presumptes amenaces al regidor blanenc Pere Robert (PP) per part d'Enrique Pérez (PSC). / Ariadna Sala

Ariadna Sala

Ariadna Sala

No se sap quin va ser el motiu (polític o personal) que va originar el conflicte entre dos regidors de l’Ajuntament de Blanes, però no va ser resolt al ple que es va celebrar el 25 de gener, com tocaria, sinó que va acabar ahir als jutjats amb una denúncia d’amenaces pel mig. 

Segons va explicar ahir el denunciant Pere Robert (PP) en un judici ràpid al jutjat d’Instrucció 5 de Blanes, un cop acabat el ple del dijous va rebre amenaces de forma indirecta per part del també edil Enrique Pérez (PSC). Aquest s’hauria dirigit a un company del partit de Robert per dir-li sobtadament que li volia «fotre una pallissa», i que tenia «algú» que ho faria per ell, sempre segons la versió del regidor popular. També hauria proferit insults com «desgraciat» i «inútil» dirigits a Robert, i al final el socialista hauria marxat expressant: «marxo perquè si no li trencaré el cap». Robert, que va dir que té por, no va rebre les presumptes amenaces de forma directa, sinó que tot va ocórrer a través del company de partit, que també va declarar al judici com a principal testimoni dels fets, que estan qualificats com a amenaces lleus -tenen una pena d’un a tres mesos de multa-.

Aquest testimoni, que és el secretari general del PP, va explicar al jutge una versió lleugerament diferent a la que va relatar Robert, ja que va afegir que el socialista li va dir «en un to molt agressiu» que li fes arribar les amenaces a Robert. El matís entre el «comentari espontani» que pogués fer el denunciat i l’amenaça real és el que el jutge va voler aclarir al mil·límetre, i li va recordar al secretari que estava sota jurament i que necessitava la «literalitat» de les manifestacions que li va fer el socialista, perquè hi havia una contradicció. Ell s’hi va refermar.

Hi ha una dona que havia vingut de públic que va sentir només el fragment final de la conversa, referida a quan el socialista va dir que «marxo perquè si no li trencaria el cap». 

El socialista, al seu torn per declarar, va negar les amenaces davant el jutge però va admetre que havia proferit algun insult dirigit al popular, sense en cap cas manifestant res relatiu a voler-li clavar cap pallissa. També va declarar el regidor de Vox, Roberto Martínez, a qui el secretari general i la dona del públic van explicar el que acabava de passar just després. Martínez va dir en un primer moment que tots dos havien explicat el mateix, però el jutge va alertar-lo que la dona no havia sentit l’amenaça inicial. Es tracta, doncs, de la paraula de l’un contra l’altre. Ara el jutge haurà de deliberar.

Demana la dimissió

L’endemà dels fets Pérez i Robert es van reunir amb l’alcalde, Jordi Hernández, i el portaveu del partit, Jordi Calvet, per mediar i arribar a una entesa. Pérez va disculpar-se i se li va oferir a Robert una roda de premsa condemnant la violència, però el popular va mostrar-s’hi contrari, al·legant que els fets eren «massa greus» i que si no dimitia el denunciaria

Subscriu-te per seguir llegint