Esperen més de 120.000 persones a Blanes, Lloret i Tossa pel Carnaval de la Costa Brava Sud

Els alcaldes de les tres poblacions han presentat avui el cartell i la programació

Els alcaldes i regidors de les tres poblacions a la presentació d'avui.

Els alcaldes i regidors de les tres poblacions a la presentació d'avui. / CEDIDA

DdG

Els alcaldes de Blanes, Lloret i Tossa, acompanyats dels regidors responsables dels tres Ajuntaments, han presentat avui a l’antiga església de la Vila Vella de Tossa el cartell i programació del Carnaval de la Costa Brava Sud.

El Carnaval de la Costa Brava Sud celebrarà una nova edició del 9 al 24 de febrer. Els organitzadors calculen que, sumant els espectadors de les tres rues, el Carnaval de la Costa Brava Sud aplegarà més de 120.000 persones. La gran Rua de Carnaval començarà a Lloret el dissabte 10 de febrer a les cinc de la tarda. Continuarà el diumenge 11 de febrer, també a Lloret, a les dotze del migdia i finalitzarà el dissabte 24 de febrer, a dos quarts de cinc de la tarda a les cinc de la tarda a Blanes i a Tossa.

Blanes: Per a tota la família i la gent jove

Com és tradicional, Blanes viurà amb l’habitual intensitat el Carnaval 2024 a través de tres principals esdeveniments. El primer tindrà lloc el divendres 9 de febrer al vespre, amb la Festa de Carnestoltes organitzada pel Consell Local de la Joventut de Blanes (CLJB) de manera conjunta amb el Departament de Joventut de l’Ajuntament. De fet, serà la principal novetat d’aquesta edició, ja que significarà la reobertura d’un espai on fa uns anys ja s’hi havia allotjat la Festa Jove del Carnaval de Blanes. Aquesta, disposarà de servei de bar a càrrec del CLJB. La festa començarà a dos quarts de nou de la nit amb una mostra de l’alumnat del Batxillerat Artístic de l’Institut Serrallarga, seguit a dos quarts d’onze de la nit per un concert amb ‘Kintus’, un grup de versions amb un variat repertori d’estils. Per últim, a partir d’un quart d’una de la matinada, sonarà la música del DJ Silva, un discjòquei local que també punxa música per a un ample ventall de gustos i edats.

L’endemà, la gresca continuarà per a un públic infantil, juvenil i familiar, que a partir de les cinc de la tarda té cita a la Plaça dels Dies Feiners per participar en Tallers Creatius, Inflables i un Concurs de Disfresses. El cicle festiu carnavalesc es tancarà a Blanes el diumenge 11 de febrer, amb l’acte més participatiu de tots: la Rua de Carnaval que transcorrerà pels principals carrers de la ciutat on justament comença la Costa Brava. La Rua començarà a les cinc de la tarda des de la Rambla Joaquim Ruyra, i seguirà fins a arribar a la Plaça Solidaritat, on girarà per continuar per la part baixa de la rambla, Plaça Catalunya, Passeig de la Marina i Plaça dels Països Catalans, on acabarà. Durant la celebració, se celebrarà el Concurs de Carrosses i Comparses, amb premis per a diferents categories.

Lloret: Onze carrosses i una comparsa

Més de 500 participants formen part de les onze carrosses i de la comparsa que participaran en la rua del dissabte 10 de febrer a les cinc de la tarda i, l'endemà, el diumenge 11 de febrer a les dotze del migdia. La Gran Rua de Carnaval de Lloret de Mar s’iniciarà a l'aparcament de Sa Caleta i passarà per tot el passeig marítim per enfilar posteriorment fins a l'avinguda de Just Marlés.

Abans es durà a terme el concurs de disfresses al lloc de treball i als establiments comercials durant el divendres dia 9, així com el concurs de disfresses al carrer el dissabte 10 de febrer des de les deu del matí fins a una de la tarda.

La música i la gresca de carnaval ambientaran també les nits del cap de setmana en diferents concerts en viu d'artistes locals que arrencaran el divendres 9 de febrer, a les nou del vespre a la plaça de Francesc Piferrer amb Paco La Voz & Bertran’s Show, i continuaran el dissabte 10 de febrer, a partir de les onze de la nit amb Sixtus i DJ Dudux al Pavelló Municipal d'Esports.

La desfilada del rei Carnestoltes iniciarà el recorregut el divendres dia 9 a El Puntet i finalitzarà a la plaça de Francesc Piferrer, on el Xino-Xano oferirà la tradicional botifarrada. La reina Carnestoltes enguany serà Cristina Relat, lloretenca vinculada històricament al Carnaval de Lloret.

La programació de Lloret de Mar per a aquest Carnaval del 2024 finalitzarà amb l'enterrament de la sardina, el dimecres 14. El seguici arrencarà a les set de la tarda des de la plaça dels Germans Maristes i seguirà pel carrer de Sant Pere fins a la plaça de la Vila, on es procedirà a la lectura del tradicional testament per continuar amb l'enterrament a la platja. El Xino-Xano oferirà el tradicional sopar de cigrons amb peix als assistents.

Tossa de Mar: La Ressaca del Carnaval

A Tossa, els actes comencen divendres 9 de febrer a partir de les tres de la tarda amb la rua infantil per diversos carrers de la població que organitza l’escola municipal. El dissabte 10 de febrer, durant tot el dia, concurs de disfresses al lloc de treball. A les onze del matí, des de Can Paset es farà el pregó de Carnestoltes i, seguidament, la XXIV rua en record a en “Xoxa”, el primer guanyador que hi va haver de la cursa. I al vespre, a partir de les set de la tarda. Des de la Plaça de la Concòrdia (Biblioteca) i fent cercavila amb acompanyament musical pels carrers de Tossa, es celebrarà la tercera rua nocturna de Carnaval, rua oberta a tothom que hi vulgui participar i a tothom que la vulgui seguir.

I per tancar la setmana, el diumenge 11 de febrer, a partir de dos quarts de dotze del migdia, festa infantil de disfresses a la Plaça de l’Antic Hospital de Sant Miquel. Ja el dimecres 14 de febrer, a les onze del matí a l’Església Parroquial, es farà la missa de dimecres de cendra, i a partir de dos quarts de cinc de la tarda, es portarà a terme l’enterrament de la sardina sortint de l’Avinguda Catalunya fins a la Plaça de la Concòrdia, on a les sis de la tarda, hi haurà l’entrega de premis del carnaval amb xocolatada per a tothom.

I serà l’últim dissabte de febrer, dia 24, que tindrà lloc la ja popular “Ressaca del Carnaval”. A partir de dos quarts de cinc, tindrà lloc la Gran Rua, amb sorpreses durant el recorregut habitual per Avinguda Ferran Agulló i Avinguda Catalunya i que acabarà amb el concurs de coreografies “Sambòdrom” en el pavelló d’esports, on es veuran els millors balls i les millors disfresses de carnaval de la província de Girona. La fi de festa es farà al pavelló fins ben entrada la matinada, i inclourà l’entrega de premis de la gran rua i del concurs de coreografies. Enguany i com a novetat s’anomena “After Premis” i inclourà sorpreses, regals, presentadors i sessió de destacats dj’s.