El PP «reobre» el «cas Aladern» i provoca mala maror a Blanes

L’oposició de Blanes força que la comissió de Transparència i Bon Govern de l’ajuntament obri diligències per aclarir si la regidora Rosa Aladern es va aprofitar del càrrec en l’anterior mandat

Oriol Puig Tomàs

Oriol Puig Tomàs

L’agost de 2022, l’aleshores alcalde de Blanes, Àngel Canosa (ERC), va expulsar la regidor d’Urbanisme Rosa Aladern (Comuns) de l’equip de govern. La decisió va portar el grup municipal dels comuns a trencar el pacte de govern amb ERC, que va acabar el mandat en minoria.

Canosa va al·legar diverses irregularitats comeses presumptament per Aladern i les va denunciar a Fiscalia, tot i que les va acabar arxivant. El cas és que Aladern que, suposadament, beneficiava un càmping del qual era accionista. Ella sempre va al·legar que el va firmar per error, però que era un document de tràmit que va arribar del Consell Comarcal, que va passar per intervenció i secretaria.

A banda de l’arxivament del cas a Fiscalia, un informe de la secretaria municipal tampoc va veure intenció delictiva en les actuacions de l’antiga tinenta d’alcalde d’urbanisme. És més, totes les actuacions qüestionades es van corregir i, a nivell administratiu, van quedar arxivades

En les passades eleccions, Aladern, desvinculada dels Comuns, va tornar a ser elegida regidora per Grup Blanes, i forma part de l’equip de govern liderat per Jordi Hernández (PSC). Més de mig any després dels comicis, l’oposició (a instàncies del grup municipal del PP), ha forçat que la comissió de Transparència i Bon Govern de l’ajuntament obri diligències per aclarir si la regidora Rosa Aladern es va aprofitar del càrrec en l’anterior mandat i té alguna responsabilitat administrativa.

Segons el PP, ara «s’inicia una investigació interna sobre aquest afer que s’allargarà fins a tres setmanes» i demana, que mentre s’aclarexin els fets «s’aparti» Aladern del seu actual càrrec com a regidora d’Activitats. El portaveu del PP a l’Ajuntament de Blanes, Pere Robert, apunta que «fa mal efecte que pugui continuar amb la seva activitat quan està essent investigada internament, si hi ha una mínima sospita que ha actuat de forma impròpia, el més lògic és apartar-la».

Des de l’Ajuntament, però, neguen la major i asseguren que no hi ha «cap expedient obert» contra Aladern. De fet, en un comunicat, el consistori considera les acusacions com a «molt greus» i assegura que «atempten contra la veritat tal i com va quedar palès» en una reunió de la comissió de Transparència. 

Tant l’alcalde, Jordi Hernández, com la regidora Rosa Aladern, carreguen contra Robert per fer ús de les informacions que té per la seva condició de regidor per fer «desgast polític». El batlle ho considera «una forma molt dolenta de fer política» que no convé a la ciutat. Aladern assegura que està «molt tranquil·la» respecte a la seva actuació.