Prop de 40.000 persones gaudeixen a Blanes de la Rua del Carnaval

L'acte l’han format 629 components de 10 colles acompanyades de 17 carrosses

DdG

 La Rua de Carnaval de Blanes celebrada la tarda-vespre d’ahir va culminar el cicle del Carnaval de la Costa Brava Sud, el principal acte del cicle carnavalesc a la ciutat on precisament comença la Costa Brava. Les activitats concentrades durant el cap de setmana van centrar l’interès de blanencs i visitants, però especialment el diumenge, amb l’acte més participatiu i multitudinari, després que el dia anterior es va haver de suspendre la Festa Infantil a causa de la pluja.

El públic assistent, prop de 40.000 persones repartides al llarg de tot el recorregut, van gaudir d’una espectacular desfilada on les colles lluïen imaginatives disfresses, animats balls i carrosses farcides de llum, música i color. La Rua del Carnaval ha augmentat el nombre de components enguany, amb 629 persones de totes les edats.

Hi va haver un total de 10 colles, que van desfilar amb 17 vehicles que tancaven i obrien a vegades la marxa de les comparses. Un complet lluït espectacle on no van faltar imaginatives coreografies, carrosses que impactaven per les treballades estructures.

629 components repartits en 10 colles

Del total de 10 colles, 4 eren de Blanes, 2 de Pineda de Mar, 1 de Lloret, 1 de Tossa, 1 de Massanes i 1 de Riells i Viabrea. Pel que fa a les comparses de Blanes, van ser les de l’Associació de Veïns de Quatre Vents amb la gresca ‘Calamar’; Bendita Locura, que desfilava amb la religiosa ‘Amén’; l’Esbart Joaquim Ruyra amb ‘Gaudi’m’, un homenatge al genial arquitecte català; i finalment, tancant la rua, la Colla Que Vingui Qui Vulgui amb ‘Tecno Dragons’.

La colla més nombrosa de la rua va ser precisament una de Blanes, la de l’Associació de Veïns de Quatre Vents, que aplegava 118 persones. L’altra comparsa amb més components va ser Els Xul@s de Pineda de Mar, seguida per la de l’Esbart Joaquim Ruyra, amb 83 persones.

El recorregut de la rua va ser el mateix d’aquests darrers anys, arrencant des del barri de Mas Enlaire fins a arribar al Racó d’En Portes-Els Pins. La capçalera estava situada al barri de Mas Enlaire, a la cruïlla de la Rambla Joaquim Ruyra nord amb el Carrer Riera Alta, al barri de Mas Enlaire. Des d’aquí, va emprendre una ruta que va seguir per la Plaça Solidaritat, la Rambla Joaquim Ruyra sud fins a Plaça Catalunya, Passeig de la Marina i el seu punt final situat a la Plaça dels Països Catalans.

Més de 6.000 euros en premis

La Rua de Carnestoltes de Blanes va incorporar tota la càrrega festiva, de llum, música i color que identifica el Carnaval de la Costa Brava Sud. Les colles que hi participen compten amb diversos incentius. Un d’ells són els premis als quals es pot accedir, estructurats en diferents categories en funció de la procedència, el nombre de persones i elements amb què compta.

El veredicte del jurat qualificador es donarà a conèixer el proper dimecres 14 de febrer a dos quarts de nou de la nit a Casa Saladrigas. El jurat qualificador haurà hagut d’escollir fins a un total de 15 premis per a les diferents modalitats. Hi ha tres principals categories: per a carrosses foranies, per a carrosses que siguin de Blanes, i per a comparses, indistintament de la seva procedència. En aquest darrer cas és indiferent la procedència. En total hi ha 6.200 euros en metàl·lic, sumant les quanties de les 15 categories de premis.