Expulsen al Marroc un condemnat per agressió sexual que va reincidir a Blanes

Havia estat condemnat per agredir una dona amenaçant-la amb un ganivet però va quedar en llibertat per la llei del «només sí que és sí»

Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu

Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu / POLICIA NACIONAL

La Policia Nacional ha expulsat al Marroc un condemnat per agressió sexual i que va reincidir a Blanes. L'home de 40 anys havia estat condemnat per agredir sexualment una dona amenaçant-la amb un ganivet, però va quedar en llibertat amb la modificació de la llei del «només sí que és sí».

Tot i això, l'Àrea d'Informació i Seguretat de la Secretària de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya va informar la Policia Nacional i va emetre un informe d'alt risc de reincidència per part d'aquest estranger, per la qual cosa el Grup d'Expulsions de Delinqüents Estrangers (GEDEX) el va intentar localitzar.

El va trobar i el va arrestar per incoar-li un expedient d'expulsió, però no es va poder materialitza perquè les autoritats del Marroc llavors no documentaven els seus ciutadans indocumentats residents a l'estranger i van haver de posar-lo en llibertat.

Finalment, el desembre de l'any passat, la Policia Local de Blanes va comunicar a la Policia Nacional que tenia aquest individu detingut a les seves dependències policials perquè havia r comès una nova agressió sexual. Concretament, va acabar arrestat per tocar el cul a una dona al passeig marítim de la localitat, un fet que va suposar un nou delicte d'agressió sexual.

Arran d'això, la Policia Nacional va fer noves gestions per poder documentar-lo i expulsar-lo al seu país.

En aquesta ocasió i gràcies als canvis recents en la política de documentació del Marroc es va aconseguir documentar-lo i després del seu ingrés al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona, es va aconseguir materialitzar la seva expulsió en data 8 de febrer del 2024.