700 vehicles recorren Arbúcies en la Trobada de Clàssics

Durant la 16a edició del certamen també s'ha celebrat la 5a edició del Concurs d’Elegància Hotel Torres

Carla Ventura

Uns 700 vehicles van omplir aquest diumenge els carrers d’Arbúcies en una multitudinària 16a edició de la Trobada de Clàssics Montseny Guilleries (CMG), un esdeveniment que des de fa anys ha esdevingut una cita ineludible per a tots els amants del motor. D’entre els models que van participar en aquesta desfilada de cotxes destacaven clàssics models com el Seat 600, el Seat 127, el Renault 5, els 2 CV, els Volskwagen o els Golf, d’entre molts altres. Cap d’ells, això sí, tenia menys de 36 anys, ja que una de les condicions per participar en la trobada era que els vehicles han d’haver estat matriculats fins al 1988.

Ernest Serradesanferm, president de l’entitat organitzadora CMG valorava positivament la jornada, en la que van assistir tots aquells que volien lluir les seves relíquies i també tornar a veure aquells clàssics que ja no corren pels carrers de manera habitual. «És el punt de trobada perfecte per als aficionats d’aquest món», explica, i agraïa que a cada edició aquesta diada, en la que col·labora l’Ajuntament, es faci més popular i hi participin vehicles de més alta gamma.

Durant tot el matí, i després d’un esmorzar per als més matinadors al pati de l’Escola Dr. Carulla, es van poder veure exposats tots els vehicles, que van instal·lar-se als carrers del nucli urbà del municipi: Camprodon, Prat Marcet, Germana Assumpta, placeta de Can Reus, avinguda Països Catalans, passeig Dr. Carulla, passeig de Palacagüina, Can Cassó i placeta de Joan Ayats. Al llarg d’aquesta mostra de vehicles també es van poder veure tots els cotxes que formen part de l’escuderia de CMG, com també l’exposició de bicicletes retro a càrrec de Rhomb.

A banda, el certamen va comptar amb activitats complementàries com el mercat de recanvis al pati de l’Escola Dr. Carulla o la mostra de com es desmunta un 2 CV, que es va dur a terme a la mateixa ubicació d’11 a 12 del migdia.

A més com a esdeveniment important dins la mateixa trobada, s'ha celebrat la 5a edició del Concurs d’Elegància Hotel Torres a la placeta de Can Reus, en el que s'han repartir fins a 6 premis. Els guanyadors van ser un Lancia Stratos; un Siata de 1970 que participava per primera vegada a la trobada; una furgoneta 2 CV del motoclub Impala; un Porsche 1600 de 1954, amb un milió de km recorreguts; un Ferrari GTS de 1988, i un Volkswagen Karmann de 1964.

Els premis anaven des d’un diploma i una corona de llorer, fins al premi fulla d’Arbúcies que donava l’Ajuntament, un lot de productes del Comerç d’Arbúcies i una nit d’allotjament a l’Hotel Torres.