Acte d'agraïment als voluntaris de la Cavalcada de Reis de Blanes

 L'ajuntament, amb la col·laboració de la Colla Gegantera de Blanes, ha organitzat un berenar popular 

Els caps de grup del voluntariat amb el trofeu a les mans.

Els caps de grup del voluntariat amb el trofeu a les mans. / CEDIDA

Redacció

El vestíbul de la Ciutat Esportiva Blanes va acollir la tarda d'aquest passat diumenge una celebració senzilla però carregada de sentiment d'agraïment. Es tractava justament de donar les gràcies, de reconèixer la tasca dels centenars de persones que van fer possible realitzar la Cavalcada de Reis de Blanes 2024, un dels esdeveniments més especials que s'acullen a Blanes al llarg de l'any.

Per això, des de l'Ajuntament, comptant amb la col·laboració de la Colla Gegantera de Blanes –que es va encarregar del servei de begudes- es va organitzar un berenar popular per a totes les persones que enguany han fet possible la Cavalcada de Reis. La celebració la van encapçalar l'alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat del tinent d'alcalde de Fires i Festes, Quique Pérez, així com d'altres regidors i regidores del consistori.

Jordi Hernández i Quique Pérez van agrair l'esforç i dedicació de tantes mans que han fet possible la Cavalcada de Reis 2024, un treball sense el qual no hagués estat possible organitzar l'esdeveniment més màgic de tot l'any. Durant el breu parlament, també van avançar que la intenció és seguir mantenint el nivell de qualitat que s'ha assolit amb les millores introduïdes, entre les quals hi havia la confecció de noves carrosses i nou vestuari.

Al final de l'acte va ser el moment per sorprendre les persones que, d'entre totes les voluntàries i voluntaris, havien tingut una responsabilitat afegida, les persones encarregades de coordinar els diferents ingredients: les carrosses, el vestuari, el maquillatge i la logística en general. El tinent d'alcalde de Fires i Festes, Quique Pérez, els va lliurar un trofeu expressament confeccionat per a l'ocasió per l'artista blanenc Sergi Ros, en explícit agraïment per la responsabilitat afegida que havien tingut.

Un acte que atrau per la seva espectacularitat

De fet, tal com marca l'època del calendari en què es fa, la Cavalcada de Reis és el primer acte destacat que se celebra cada any al municipi on comença la Costa Brava, i atrau no tan sols blanencs i blanenques, sinó que també ho fa amb veïns de la rodalia, i inclús de més lluny. Són a Blanes atrets per l'esplèndida posada en escena de la celebració, que inclou diversos elements d'atracció.

Aquest 2024, però, es va voler pujar un grau més i es van introduir diversos canvis i millores que van fer de la Cavalcada de Reis un esdeveniment encara més espectacular que mai. Per fer-ho possible, el Departament de Fires i Festes de l'Ajuntament de Blanes ha comptat amb el suport de prop de 400 persones. La major part són el nucli central de la cavalcada: els 300 membres que formaven la comitiva.

El prop de cent persones restant són altres col·laboradors, així com altres contribucions tècniques i de logística amb què es va comptar. Tot plegat perquè els principals destinataris de l'espectacle, el públic infantil i familiar, gaudissin d'un esdeveniment a l'alçada de la màgia i la fantasia que mereix una data tan assenyalada al cicle festiu del Nadal i del calendari anual per afegit.