Denuncien per segon cop una granja de porcs de Riudellots per tenir animals morts, purins mal abocats i fer crema de residus

Els Mossos detecten greus irregularitats a l'explotació ramadera i aixequen diverses actes al seu responsable

Els purins abocats al rec de Riudellots

Els purins abocats al rec de Riudellots / Mossos

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d’Esquadra han denunciat per segona vegada una granja de porcs amb greus irregularitats a Riudellots de la Selva. Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Girona han denunciat el seu responsable, un home de 50 anys, per una fuita de purins, crema de residus i retirada il·legal d’animals morts a l'explotació ramadera.

Aquest és el resultat d'una inspecció de seguiment que fan fer el 14 de febrer els agents de la URMA en el marc de la prevenció d’il·lícits contra el medi ambient. Els policies van tornar en aquesta granja del veïnat de Torreponsa que ja havia estat denunciada fa dos anys per greus deficiències i irregularitats, indica la policia.

En aquesta segona inspecció, els agents van observar que es continuaven cremant bidons plàstics, llaunes, recipients i altres residus en un dels terrenys de manera incontrolada. D'altra banda, asseguren que també es van trobar que la fuita de purins detectada el 2022 encara no s’havia resolt i que es continuaven abocant al rec de l’Agulla.

Porcs i rates morts

A més, van constatar que pel terra de tota la instal·lació hi havia cadàvers de porcs i rates en avançat estat de descomposició. També, els agents van veure animals morts dins els mateixos espais on n’hi havia de vius, i altres animals amb greus problemes físics que no rebien assistència veterinària.

Davant d’aquests fets, els Mossos van denunciar amb les corresponents actes administratives al titular de l’explotació ramadera. Les actes aixecades van ser trameses a l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Agència de Residus de Catalunya, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l’ajuntament de la població. 

Marihuana fa dos anys

 Fa dos anys, els Mossos també van obrir diligències penals contra el propietari per haver cultivat fins a 500 plantes de marihuana en una de les naus. A dins van trobar-hi tota una instal·lació completa per al cultiu de marihuana (amb llums i aparells de climatització). S'hi havien cultivat fins a 500 plantes, que s'havien tallat feia poc.