L'oposició de Lloret demana que l'alcalde aparti temporalment el regidor de Mobilitat

El vinculen amb irregularitats en l'AFA d'una escola del municipi de la que va ser secretari

Joan Antoni Escalona (esquerra) i Adrià Lamelas (dreta) en un acte durant la passada campanya electoral.

Joan Antoni Escalona (esquerra) i Adrià Lamelas (dreta) en un acte durant la passada campanya electoral. / PSC

DdG

Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret han sol·licitat a l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, que aparti temporalment el regidor de Mobilitat i Salut, Joan Antoni Escalona (PSC), de les seves funcions de manera provisional. Els grups de l'oposició vinculen Escalona amb possibles irregularitats a l'AFA de l'Escola Pompeu Fabra, de la qual va ser secretari. 

Els tres grups municipals a l'oposició han engegat una investigació interna per aclarir si Escalona es va aprofitar del seu estatus de secretari de l'AFA en benefici propi. Sostenen que "hi ha indicis que Escalona va utilitzar la seva posició dins de la junta de l’entitat per aplicar una bonificació a les beques-menjador dels seus fills sense ser-ne beneficiari perquè no reunia les condicions necessàries; això, com a mínim, durant el curs 2022-2023". Asseguren que hi ha documentació que apuntalaria aquesta versió dels fets, "inclòs un document que acreditaria que el regidor, suposadament, va retornar un import a l’AFA superior als 2.090€ després que se l’avisés del fet que l’associació estava al corrent de les presumptes irregularitats".

Els grups encapçalats per Albert Robert (TxLloret), Lara Torres (+Lloret) i Albert Ferràndez (ERCLloret) van sol·licitar per instància al Consell Comarcal de la Selva el llistat d’alumnes becats a l’Escola Pompeu Fabra durant el curs 2022-2023, atès que llavors l’ens era corresponsable de la gestió de les beques-menjador. Donada la manca de resposta, a l’últim ple del consell el cap de l’oposició de l’ajuntament lloretenc, Albert Robert, va formular unapregunta per insistir en la petició de dades i la va argumentar amb els punts que inclou aquesta comunicació.

A banda d’això, i d’estar en contacte amb la nova junta de l’AFA Pompeu Fabra, les formacions també van sol·licitar una auditoria per a l’associació amb la sospita que el mal funcionament hagués pogut anar més enllà del que ja s’ha exposat. La Generalitat de Catalunya ha assumit la petició i ha delegat les competències per dur-la a terme a la direcció de l’Escola Pompeu Fabra.

Per tot plegat, els grups signants d’aquest comunicat consideren "raonable que l’alcalde Lamelas deixi Joan Antoni Escalona temporalment al marge dels seus càrrecs al govern municipal: pel bé de la investigació, de la reputació de l’ajuntament i de la imatge en si de Lloret de Mar. També creuen oportú que s’elevi el cas a la Comissió Ètica del consistori".

Diari de Girona ha intentat posar-se en contacte amb l'ajuntament de Lloret de Mar per parlar amb l'alcalde Lamelas i el regidor Escalona, però no hi ha hagut resposta.