Independents de la Selva se suma a una trobada municipalista estatal

 El seu president Pere Garriga es desplaçarà a Madrid, juntament amb més de 500 càrrecs electes independents

Una imatge d'arxiu dels candidats d'Independents de la Selva, a la plaça del Vi de Girona.

Una imatge d'arxiu dels candidats d'Independents de la Selva, a la plaça del Vi de Girona. / Aniol Resclosa

DdG

Més de 500 càrrecs electes, alcaldes, regidors i diputats provincials, tots ells independents i procedents d'arreu de l'estat faran una trobada municipalista, el dissabte 24 de febrer, a Madrid: "Amb la voluntat ferma de forjar una xarxa municipalista cohesionada i dinàmica", afirma Pere Garriga, el president d'Independents de la Selva.

El propòsit d'aquesta convenció és "transcendir les barreres geogràfiques i afrontar els desafiaments que enfronta el municipalisme en ple segle vint-i-u", expliquen des d'Independents de la Selva.

Per dur-ho a terme, s'han programat tres taules rodones que serviran de plataforma per a "l'intercanvi d'idees i la identificació d'estratègies conjuntes". L'enfocament central estarà en la "creació de sinergies que enforteixin el moviment municipalista a nivell estatal", afegeixen.

El president de la plataforma Independents de Catalunya (IdC), diputat de la Diputació de Girona per Independents de la Selva i alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, serà un d'aquests 500 càrrecs electes que es desplaçarà a Madrid en representació d'un dels projectes de municipalisme català.

"La suma dels projectes municipalistes estatals tenen per objectiu, donar a conèixer a tothom que existim i la creació de coalicions electorals a on sigui possible de cara al 2027 per aconseguir representació al major nombre de diputacions provincials i representacions supralocals com ara els consells comarcals", ha precisat avui la formació política. "Som la tercera força política en relació als càrrecs electes i representants escollits, la nostra veu ha de sonar i ressonar a tots els llocs on es prenen decisions que afecten els municipis, diem prou a aquest oblit voluntari per part dels partits polítics, tenim veu i la farem sentir" ha sentenciat Garriga.

La futura confederació municipalista aspira a representar, inicialment, més de 1500 càrrecs electes independents, distribuïts en més de 300 grups polítics diferents.

"L'impuls i la unitat que volem demostrar en aquesta convenció han de marcar, si o si, una fita en l'evolució del municipalisme i consolidar el nostre paper com a actor rellevant al panorama polític nacional", ha conclòs Pere Garriga.