La Corporació de Salut de la Selva potencia l'atenció domiciliària

El programa de Suport Immediat a Domicili atén prop del 30% dels pacients en situació de malaltia avançada

Un dels professionals fent atenció a domicili.

Un dels professionals fent atenció a domicili. / CSMS

DdG

El Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID) per a persones en situació de malaltia avançada i el Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH) renoven per un any més. El SSID, desplegat el 2012 a l’Alt Maresme i posteriorment a la Selva Marítima, ha atès, l’any 2023, 107 persones, xifra que representa el 29,3% dels pacients inclosos dins el Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES) i que inclou persones que requereixen cures pal·liatives o bé atenció a malaltia crònica avançada. Mentre que el Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH), desplegat el 2016 a l’Alt Maresme, ha atès el 2023, 142 persones. Aquests dos programes han donat servei a un total de 250 persones del territori que ho han requerit.

El Programa SSID de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es porta a terme gràcies al finançament de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), la Fundació Oncolliga Barcelona i la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, a més, del suport de diferents ajuntaments. En el cas de l’Alt Maresme: Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Canet, Sant Pol, Calella, Pineda, Santa Susanna, Tordera, Malgrat, Palafolls i Lloret de Mar pel que fa a la Selva Marítima.

Aquest programa es tracta d’un servei d’atenció al domicili per a persones que es troben en situació de final de vida i que són ateses per un equip especialitzat en cures pal·liatives. El servei ofereix suport a la persona que pateix la malaltia en tasques com la higiene, alimentació, cures no complexes o l’acompanyament, així com suport emocional a la família.

A la signatura de renovació del conveni hi van assistir Sílvia Rams, coordinadora de la Unitat de Treball Social de la Corporació; Rosa Tarré, cap de Responsabilitat Social Corporativa; Assumpció Vilà, presidenta de la Fundació Oncolliga Barcelona; Teresa Artigas, d’Oncolliga Calella; i Josep Puig, president de l’AVAH.