Detenen a Maçanet i Alcarràs els pares del nen sostret a punta de pistola d'un centre de menors

La mare ha estat arrestada a la localitat selvatana, on també s'han recuperat els dos menors

El segon nen s'havia escapolit d'un equipament d'Arenys

Una detenció efectuada pels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.

Una detenció efectuada pels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. / Mossos d'Esquadra

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts al matí a Maçanet de la Selva i Alcarràs una parella que va emportar-se els seus fills d'un centre de protecció de menors de Lleida. L'home va intimidar el vigilant a punta de pistola i va sostreure el seu fill tutelat. La mare ha estat arrestada a la localitat selvatana, on també s'han recuperat els dos menors

Els arrestats són un home i una dona, de 32 i 41 anys respectivament a qui acusen de ser presumptes autors d'un delicte de sostracció de menors. Al detingut també se l'acusa d'un delicte d'amenaces.

Els fets es remunten al passat 28 de gener quan cap a dos quarts de dotze de la nit dos homes es van emportar un menor de dos anys tutelat que estava ingressat en un centre de protecció de Lleida. Després d'intimidar amb una arma de foc al vigilant de seguretat, es van emportar el fill d'un d'ells del CRAE Llars Infantils Torre Vicens.

El 18 de febrer, un altre fill de la parella es va escapolir d'un centre de protecció d'Arenys de Mar. Tot apunta, que els pares l'esperaven a l'exterior del centre per tal de fugir junts, segons la policia.

Arran d’aquests fets els Mossos van obrir una investigació per tal de localitzar els menors i detenir els seus progenitors. A primera hora d'aquest dimarts s'han realitzat dues entrades i perquisicions en dos domicilis a Maçanet de la Selva i Alcarràs. En el domicili d'Alcarràs s'ha detingut el pare dels menors i a Maçanet de la Selva, s'ha detingut a la mare i s'ha localitzat els dos menors escapolits en una casa del carrer Empordà, de la urbanització Residencial Parc.

Al detingut, també se l'acusa d'un delicte d'amenaces per intimidar amb una arma de foc al vigilant de seguretat d’un centre de menors.

La investigació continua oberta per tal d'identificar i detenir el segon implicat en la primera sostracció.

Els detinguts passaran aviat a disposició judicial davant del Jutjat d'Instrucció número 2 de Lleida. Els menors s'han traslladat a dependències policials a afectes de protecció per tal de ser lliurats als serveis d'atenció a la infància.