Desmantellen un cultiu de més de 700 plantes de marihuana a Riells i Viabrea i arresten els dos responsables

La Policia Nacional i Vigilància Duanera localitzen quatre gossos de raça potencialment perillosa que vigilaven la plantació

Agents de la Policia Nacional i Vigilància Duanera a la plantació de Riells

Agents de la Policia Nacional i Vigilància Duanera a la plantació de Riells / Policia Nacional i Vigilància Duanera

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Nacionali Vigilància Duanera han detingut dues persones que es dedicaven al cultiu de marihuana en una casa de Riells i Viabrea. Els agents van localitzar un cultiu de 743 plantes al soterrani de l'habitatge i van requisar més de 2.000 euros en efectiu. A banda també va trobar-hi quatre gossos de raça potencialment perillosa destinats a vigilar la plantació.

La investigació va començar gràcies a la col·laboració ciutadana, ja que van trobar-se que la zona s'havia tornat insegura i que hi havia molt de trànsit de persones i vehicles. A banda, també hi tenien problemes de sobrecàrrega de la llum, pel fet que el cultiu tenia la llum punxada.

Segons van comprovar els agents, el modus operandi consistia a cultivar marihuana a l'interior del soterrani de la casa. Aquest estava perfectament habilitat per al cultiu indoor de marihuana comptant amb materials de cost elevat com aires de condicionat de grans dimensions, filtres de carboni i extractors.

Donades les grans dimensions de l'immoble i de la presència de quatre gossos de raça potencialment perillosa, la policia va necessitar l'actuació del Grup de Ràpida Intervenció (GRI) de Vigilància Duanera de Barcelona per fer l'assalt, cosa que va permetre'ls sorprendre els dos responsables a l'interior.

Després de fer l'entrada, els agents van descobrir una plantació al garatge del domicili, que comptava amb una instal·lació elèctrica molt sofisticada. També van comprovar que la llum estava punxada, concretament hi havia una connexió a la xarxa pública feta. I és que segons la policia, un dels detinguts tenia alts coneixements d'electricitat.

Un cop desmantellat el cultiu i fetes les detencions, també es va normalitzar el consum elèctric a la zona. I és que el frau de la plantació havia pujat a 28.228,71 euros.

Pel que fa als arrestats, un dels detinguts va quedar en llibertat amb càrrecs i l'altre va ser posat a disposició de l'autoritat judicial competent, que en van decretar la seva llibertat provisional amb mesures cautelars fins a la celebració del judici.