Més d'un centenar d'alumnes d'instituts de la Selva assisteixen a la xerrada de Francisco Vera

El jove activistà colombià és reconegut per l’ONU, la Unió Europea i l’UNICEF

Francisco Vera amb els alumnes dels instituts de la Selva

Francisco Vera amb els alumnes dels instituts de la Selva / Consell Comarcal de la Selva

Redacció

Redacció

L’activista climàtic de catorze anys, Francisco Vera, ha ofert una xerrada avui a l’auditori de Santa Coloma de Farners. En el transcurs de la sessió, Vera ha ofert una conferència a un total de 150 alumnes d’ESO de l’INS de Santa Coloma de Farners, així com també a l’alumnat dels comitès d’escoles verdes dels instituts de la Selva. En total hi han assistit representants de les escoles d’Arbúcies, Riells i Viabrea, Breda, Hostalric, Santa Coloma de Farners, Lloret de Mar, Vidreres, Caldes de Malavella i Sils.

Francisco Vera ha parlat de la seva trajectòria i de l’esperit de lluita per aconseguir que vivim en un món millor. En aquest sentit, Vera ha recordat els seus inicis, quan tenia 9 anys i va fundar el moviment “Guardians per la Vida” amb milers de joves de persones joves de Llatinoamèrica, i els passos que va fer a partir d’aquí fins a l’actualitat, que el van portar a haver d’abandonar el seu país ja que ara mateix la seguretat dels activistes ambientals està sota amenaça.

La presentació de l’acte i del ponent ha anat a càrrec dels responsables de l’Oficina de Joventut del Consell Comarcal de la Selva. Seguidament han intervingut l’alcaldessa d’aquesta població, Carme Salamaña i el vicepresident 3r del Consell Comarcal, Albert Sanz, que ha donat pas a l’inici de la xerrada a càrrec d’aquest jove activista sud- americà establert a la població de Blanes. En el seu parlament, el vicepresident 3r, Albert Sanz, ha destacat l’esperit de lluita de Vera per aconseguir un món millor. 

Per la seva banda, l’alcaldessa de Santa Coloma, Carme Salamaña, ha agraït a Vera la seva visita a la capital de la Selva i ha instat els joves de la comarca que han assistit a la trobada a seguir l’exemple d’aquest jove per aconseguir un món millor.

El tancament de l’acte ha anat a càrrec del conseller de Joventut, Roger Puigdevall i del regidor de Joventut, Uri Cabot. Prèviament, Vera s’ha reunit amb representants de la Plataforma No a la Mat Selva i la Fundació Emys abans de la trobada amb els joves de la comarca.