Segons La Directa, la mare de l'agent de la policia espanyola infiltrada a Girona també va ser part del muntatge policial. Fa sis dies, la publicació ja havia informat que l'agent havia mantingut una relació sentimental amb l'activista gironí Òscar Campos amb l'objectiu d'obtenir informació sobre els moviments socials i l'esquerra independentista.

Durant tres anys, Campos i l'agent, coneguda com a "Maria," van estar en una relació sentimental. En una entrevista a El món a RAC1, Campos ha explicat que mai va sospitar de la veritable identitat de la Maria, i tots dos van desenvolupar una relació molt estreta. La situació els ha causat un gran impacte emocional, ja que és difícil imaginar que una persona tan important en la vida de Campos fos en realitat una agent infiltrada.

Campos fins i tot va arribar a conèixer la mare de Maria, que vivia a la Palma, i la relació entre tots era cordial. La mare fins i tot li va agrair que cuidés de la Maria a Girona i que els mantingués units, cosa que li proporcionava tranquil·litat.

No obstant això, ara estan emocionalment devastats al descobrir que han estat víctimes d'una maldat personalitzada per part de la Maria i la seva mare. Campos expressa que la seva vida ha canviat per sempre en tots els sentits.

Des de que van conèixer la notícia, no han tingut cap contacte amb la Maria. En aquests moments difícils, Campos considera essencial ser envoltat per les persones que l'estimen i treure'n força per denunciar el que han viscut.

Campos assegura que va viure una "tortura emocional i psicològica" durant el temps que van estar junts. Denuncia que se li han vulnerat tots els seus drets i anuncia la seva intenció de denunciar-ho tant políticament com judicialment, amb la finalitat de fer saber al món la "barbàrie" comesa per l'estat espanyol en aquest cas.

L'activista descriu l'estratègia emprada per l'estat espanyol per infiltrar-se a l'esquerra independentista com a "maquiavèl·lica" i acusa l'ús de mitjans deshumanitzats per aconseguir els seus objectius. La situació ha provocat una gran afectació emocional i psicològica a Òscar Campos i a tots els implicats en aquesta complexa situació.