El curiós motiu pel qual no hi ha gairebé melons i síndries en les fruiteries i supermercats d'Espanya

La producció ha baixat més d'un 20% respecte al que és habitual

Síndries al supermercat

Síndries al supermercat / JUAN MEDINA

SPORT.es

Si has anat a la fruiteria o al supermercat durant les últimes setmanes buscant un meló o una síndria, t'hauràs trobat amb un problema de proveïment: no només hi ha pocs melons i síndries als establiments, també els comerços s'han vist obligats a apujar els preus, alhora que s'ha reduït la qualitat. Quines són les raons darrere aquesta crisi del meló i de la síndria?

Segons han explicat els productors de melons i síndries, la producció d'aquestes fruites ha baixat un 20% per dos factors: la sequera i els alts costos de producció.

D'aquesta manera, avisen del perill que durant la temporada, els consumidors es trobin amb preus per sobre del que és habitual. Ja el 2022 hi va haver persones que van pagar més de 10 euros per aquestes fruites, en aquesta ocasió per culpa de la inflació i de les baixes temperatures de primavera.

Tornant a la caiguda en la producció de melons i síndries, ha baixat un 20% pel retard a les campanyes d'hivern, les condicions climàtiques a la primavera... A més, durant els darrers anys s'ha reduït la superfície conreada tant de síndria com de meló.

En resum, si vols comprar un meló i una síndria a bon preu, durant el 2023 és complicat per molts factors.