Estats Units oculta l'evidència "d'intel·ligència no humana", segons ex-militars

Van denunciar una campanya activa de desinformació per part del govern nord-americà per negar el fenomen UAP i “amagar” programes no autoritzats a l'espai

Oculta el govern nord-americà troballes i informació sobre tecnologies alienígenes i vida extraterrestre?

Oculta el govern nord-americà troballes i informació sobre tecnologies alienígenes i vida extraterrestre? / CRÈDIT: CARROLL MACDONALD A PIXABAY.

Pablo Javier Piacente

Dos exaviadors, juntament amb un veterà de combat condecorat i oficial d'intel·ligència del Pentàgon, van testificar davant del Congrés nord-americà i van afirmar que el govern d'aquest país oculta evidències concretes "d'intel·ligència extraterrestre": això inclouria restes biològiques, naus alienígenes i altres coneixements tecnològics de procedència no humana.

Per tal de donar llum sobre el tema dels fenòmens anòmals no identificats (UAP), la denominació actual per als casos inexplicables coneguts històricament com a objectes voladors no identificats (OVNIS). El Congrés dels Estats Units va celebrar una audiència al respecte dimecres 26 de juliol a Washington. També cal destacar que aquests temes han pres notorietat els últims mesos, davant de diferents anuncis científics i denúncies mediàtiques.

Segons la informació oficial del Comitè de Supervisió i Rendició de Comptes, en aquesta ocasió van testificar Ryan Graves i David Fravor, dos exaviadors de la Marina nord-americana. Aquests, van informar trobades amb objectes desconeguts a l'espai aeri d'entrenament militar, i David Grusch, un veterà de guerra condecorat i excodirector de l'àrea de fenòmens anòmals no identificats a l'Agència Nacional d'Intel·ligència Geoespacial.

Programes ocults, naus i restes d'alienígenes

D'acord amb un article publicat a Space.com, Grusch va afirmar que durant el seu acompliment com a oficial d'intel·ligència el van informar de l'existència d'un "programa d'enginyeria inversa i recuperació d'accidents UAP amb diverses dècades de treball", però posteriorment se li va negar accés a aquesta informació. Davant d'això, va decidir presentar-se com a denunciant.

Grusch, qui també es va exercir com a membre del Grup de treball UAP del Pentàgon de 2019 a 2021, va dir als integrants del comitè legislatiu que les seves denúncies es basen en "informació que m'han proveït persones amb un llarg historial de fidelitat i servei a aquest país, molts dels quals també han compartit amb mi proves convincents en forma de fotografies, documentació oficial i testimonis orals classificats”.

Tot i això, quan un dels integrants del Congrés li va sol·licitar ubicacions precises dels llocs on s'haurien produït aquests albiraments de fenòmens UAP, Grusch va dir que no es podien aportar aquestes dades “en un entorn obert i sense classificar”. En aquest sentit, va afirmar en un comunicat personal que "ha patit represàlies" per la decisió d'abandonar l'àmbit oficial i convertir-se en denunciant.

En declaracions prèvies a diferents mitjans, Grusch va afirmar que els Estats Units va aconseguir recuperar una nau extraterrestre intacta i restes d'organismes “no humans”, que no pertanyen a aquest planeta. Durant la seva presentació, va indicar no obstant que no va ser testimoni directe d'aquestes troballes i que només es remet a dades aportades per especialistes d'absoluta confiança.

Alhora, va sostenir que hi ha projectes de tecnologia avançada a l'espai que estan fora de la supervisió del Congrés nord-americà i una campanya activa de desinformació del govern dels Estats Units, amb l'objectiu de negar l'existència de fenòmens anòmals no identificats.

Casos habituals entre els pilots

D'altra banda, Ryan Graves va dir al comitè que els UAP estan escassament informats a l'espai aeri nord-americà, a causa de l'estigma que suposa per als pilots parlar d'aquests casos. "Aquests albiraments no són rars ni aïllats, sinó rutinaris. Tripulacions aèries militars i pilots comercials, observadors entrenats els quals les seves vides depenen d'una identificació precisa, són testimonis freqüents d'aquests fenòmens", ha indicat.

A més, Graves va descriure que diferents aviadors navals que operaven a la costa est dels Estats Units van presenciar objectes que semblaven romandre immòbils davant de vents huracanats, abans d'accelerar sobtadament a velocitats supersòniques.

Per acabar, David Fravor va indicar que els fenòmens UAP han de ser considerats amb serietat perquè es tracta de "processar o treballar en naus que es creu que no són d'aquest món". Sobre això, va sol·licitar al govern dels Estats Units que incrementi els seus esforços perquè "la tecnologia a la qual ens enfrontem és molt superior a qualsevol cosa que hàgim conegut fins avui", ha conclòs.