El SEPE té aquesta ajuda de gairebé 500 euros i no ho sabies

La prestació està pensada per a persones d’entre 45 i 52 anys sense feina

El SEPE té aquesta ajuda de gairebé 500 euros i no ho sabies

El SEPE té aquesta ajuda de gairebé 500 euros i no ho sabies / CC0

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) compta amb un subsidi per a més grans de 45 anys que estiguin a l’atur i compleixin certs requisits, entre els quals hi ha el de no tenir fills menors de 26 anys al seu càrrec o de més d’aquesta edat amb discapacitat igual o superior al 65%.

L’ajuda ascendeix a 480 euros mensuals, el 80% de l’IPREM, i només es pot cobrar durant 6 mesos. Després d’esgotar-la, es pot optar a altres subsidis, com la renda activa d’inserció, en cas que el beneficiari continuï en condició d’aturat.

Altres requisits que necessàriament s’han de complir per optar a aquesta ajuda per a més grans de 45 anys són: no arribar als 52 anys, i haver esgotat la prestació contributiva per atur, estar inscrit com a sol·licitant d’ocupació i demostrar que s’està en recerca activa de feina, no rebutjar ofertes de feina del SEPE ni cursos de formació, que les rendes mensuals, si n’hi ha, no superin el 75% de l’SMI: 810 euros al mes.

Per sol·licitar aquesta ajuda s’ha d’esperar que passi un mes des que va acabar el cobrament de la prestació contributiva per atur i abans que transcorrin 15 dies hàbils des que va passar aquell mes.