Bad Bunny torna a ser criticat pel seu nou àlbum ple de lletres masclistes i sexualitzades

El seu passat disc 'Un verano sin ti' va ser el més reproduit dels últims temps

És bo que els adolescents escoltin aquesta música?

Bad Bunny

Bad Bunny / EFE

Cristina Clopés

Cristina Clopés

El porto-riqueny Bad Bunny acaba de publicar el seu nou disc i això ha provocat tota sèrie de crítiques i no només per part del sector femení, sinó també per part del sector eclesiàstic, ja que una de les seves noves cançons s'anomena 'El Vaticà'.

El cantant porta triomfant des del 2020 i segons dades de deia.eus és un dels artistes més escoltats des del seu primer triomf a la plataforma Spotify. El disc que va treure l'any passat 'Un verano sin ti' va ser el més reproduït dels últims temps.

El passat divendres 13 d'octubre va publicar el seu nou àlbum "Nadie sabe lo que va a pasar mañana" i ja va ser el més reproduit en un sol dia.

El nou disc del cantant té 22 cançons amb varietats d'estils musicals, tot i que, ja hi ha una de les cançons que s'ha fet viral per la seva lletra i el seu nom, 'El Vaticà', una cançó de contingut sexual explícit i masclista:

"La noche se puso kinki, tres dedos en el toto, en el culo el pinky, las moñas violeta como Tinky Winky, una nalga y la dejo como Po, le doy por donde hace pipí, por donde hace popó"

Aquesta frase ha estat compartida a Twitter (X) per un usuari i això ha provocat una allau de crítiques per la lletra masclista i sexualitzada que està difonent, la qual és escoltada per joves. I recordem, cada vegada hi ha més agressions sexuals i més masclisme, tant dins com fora la parella i els més perjudicats són els més joves.

La sexòloga Maria Esclapez ha fet referència a les lletres i composicions musicals dels últims temps, perquè Bad Bunny no és l'únic que tracta a les dones amb agressivitat, masclisme i menyspreu. Fins i tot, trobem dones que dins les seves pròpies cançons parlen de la dona com un objecte de seducció, a la qual se li pot fer el que vulgui.

La Tini amb 'Miénteme': "haz lo que tu quieras conmigo", Annita amb 'Envolver' i, altres. Hi ha una llista infinita de cantants i cançons d'aquest estil

El problema d'aquesta música és que es 'NORMALITZA' un tracte menyspreable cap a la dona, sense consentiment, a una dona se li pot fer de tot, ens ha de satisfer sexualment, sense sentiments, sense educació efectiva. La sexòloga afirma que un cantant no ha d'educar, però també hem de tenir clar que la seva difusió està provocant molt mal envers la dona i el masclisme.

'És molt important el consentiment i la responsabilitat afectiva', Maria Esclapez

Aquest tipus de composicions pot provocar que els joves que comencen a investigar amb la música, la sexualitat, les parelles... Comencin a viure relacions amb dominació, misogínia i masclisme, els quals estaran latents en la seva forma de viure en parella quan arribin a adults i sense oblidar tot el mal que faran durant la seva joventut a diverses noies, tan parelles com amb relacions esporàdiques.