La Diputació d'Ourense celebra un concurs escolar amb la temàtica de violència de gènere

L'educació contra la violència de gènere comença a casa i continua a les escoles

'Això també és violència sexual i no callo', el lema del concurs

El 'I Concurs Provincial contra la Violència de Gènere'

El 'I Concurs Provincial contra la Violència de Gènere' / DIPUTACIÓ D'OURENSE

Cristina Clopés

Cristina Clopés

La Junta de Govern de la Diputació d'Ourense va aprovar les bases del 'I Concurs Provincial contra la Violència de Gènere', la qual va dirigida a centres educatius que cursen des d'Educació Infantil fins a Formació Professional de grau mitjà. Amb aquest concurs es vol ensenyar a identificar les conductes de violència de gènere, fent possible la seva erradicació i detecció precoç.

La violència de gènere s'amaga en diversos formats: hi ha violència a casa, a fora, amb gestos, amb paraules, amb amenaces... La seva forma és molt extensa i de vegades, les persones que semblen més inofensives poden ser les més poderoses en l'àmbit del masclisme. Per aquest motiu és molt important ensenyar als més menuts i joves com detectar aquestes conductes per tal d'evitar-les.

'Això també és violència sexual i no callo', el lema del concurs

Violència de gènere

Violència de gènere / FREEPIK

El concurs es distribueix en tres formats:

  • Dibuix, fotografia o vinyeta
  • 'Microinformes', assaig escrit o pòdcast
  • Vídeo per a xarxes socials

El 16 de novembre és l'últim dia per presentar aquests treballs. Les bases es poden consultar al Butlletí Oficial Provincial.

A més, hi haurà diversos premis:

  • El Premi a l'Anticipació: aquest premi l'aconseguiran els 30 primers treballs presentats, sempre que compleixin amb les bases del concurs. El premi que aconseguiran aquests nens i joves serà un bo d'accés a les piscines termals.
  • El Premi a l'Autoria: en aquest cas, s'escolliran els millors treballs de cada categoria i el premi consistirà en bons termals de cap de setmana per a les piscines termals.
  • El Premi a la Dinamització del Centre Escolar: el qual consistirà en un lot de llibres pel centre educatiu.