Entrevista | Lorena Cortado Directora del concurs Mrs Girona

«Es va apuntar al Mrs Girona una dona amb cadira de rodes»

Diumenge vinent tindrà lloc a l’hotel CMC de Girona la final de la primera edició de Mrs Girona, un certamen de bellesa dirigit a dones de més de 30, 40 i 50 anys (en les seves tres categories)

Lorena Cortado, advocada, n’és a directora

Lorena Cortado ha passat de les passarel·les a dirigir concursos.

Lorena Cortado ha passat de les passarel·les a dirigir concursos. / ddg

Albert Soler

Albert Soler

Que fa una advocada embolicada amb concursos de bellesa? 

En la meva joventut vaig fer de model i em vaig presentar a concursos de miss. Vaig representar Lleida en el concurs de Miss Espanya i Barcelona en el de Linda Espanya. Després em vaig casar, vaig tenir un fill i em vaig fer advocada. Fins que vaig tenir coneixement d’un certamen de bellesa per a dones de més de trenta anys i vaig reprendre aquella experiència.

Organitzant-ho?

No, no, participant. Ara sí, ara em dedico a l’organització.

Té sentit un concurs de bellesa per a gent que se suposa que ja té la vida encarrilada?

És un concurs que trenca els esquemes. No és el concurs de noies joves amb unes mesures molt concretes, sinó que va dirigit a la dona madura. Tant per a dones que en la seva joventut s’hi van dedicar, com a d’altres que no ho van poder fer per circumstàncies. Potser els pares no l’hi van permetre, o qualsevol altra causa.

Cada cop hi ha més firmes que busquen aquest perfil de dona madura, que es cuida, per a fer publicitat

Més val tard que mai, que diuen. 

Cada cop hi ha més firmes que busquen aquest perfil de dona madura, que es cuida, per a fer publicitat. Hi ha molta demanda. La bellesa no té edat.

Això és cert o és un eslògan per a quedar bé?

No té edat, no és una frase tòpica. En aquests certàmens ens sorprenem de trobar dones autènticament guapes amb 30, 40 i 50 anys. A més, a aquesta edat la bellesa és integral, no només física, perquè a partir dels 30 la dona ja té una formació. En canvi, quan som joves som... com li diria...

A aquesta edat la bellesa és integral, no només física, perquè a partir dels 30 la dona ja té una formació

Som ximples?

Ha, ha, el que passa és que quan som joves estem bojos i estem gaudint de la vida. No estem situats professionalment, no tenim tanta cultura...

Als homes també se’ns pot aplicar això que la bellesa no té edat?

Als homes també, i tant.

Això m’anima. Però no hi ha concurs masculí?

De moment, encara no.

Busquem una dona que tingui una vida saludable, no cal que tingui talla 38, 40 o 42, hem tingut guanyadores amb talla superior

Afanyi’s, que se m’esgota el temps.

La idea és abastar-ho més endavant. El que passa és que hi ha molta feina al darrere. Quan el projecte actual agafi solidesa, podrem afegir-hi els homes. Ens ho han demanat més d’una vegada.

Algú pot acusar aquests concursos d’afavorir el culte al físic.

No valorem el físic en si, sinó tenir una imatge cuidada. Busquem una dona que tingui una vida saludable, no cal que tingui talla 38, 40 o 42, hem tingut guanyadores amb talla superior. No busquem unes mesures típiques de miss, sinó una altra bellesa, més integral.

El feminisme diu que els certàmens de bellesa cosifiquen la dona.

Em fa una mica de pena que es pensi això. Hem de ser oberts de mires. Jo accepto que tothom faci el que vulgui si respecta els altres. Em sap greu que es tracti aquests concursos de cosa frívola, és un hobby i ja està. No busquem una dona-florer, al revés, busquem empoderar-la.

Em sap greu que es tracti aquests concursos de cosa frívola, és un hobby i ja està. No busquem una dona-florer, al revés, busquem empoderar-la

I si es presenta al concurs un home que assegura sentir-se dona, com ha passat en l’esport? 

Vol dir algú transgènere?

O no. Un home amb tots els atributs que digui que es sent dona.

He, he, no s’ha donat el cas. Com li he dit abans, m’agrada respectar tothom. Si un home se sent dona i té aspecte de dona, i a més, compleix els requisits del concurs, endavant. No és cap limitació.

Si un home se sent dona i té aspecte de dona, i a més, compleix els requisits del concurs, endavant

Un concurs inclusiu. 

Hem tingut alguna participant sense cabell, a causa d’una malaltia. A Girona s’hi va apuntar una dona amb cadira de rodes, el problema és que no té vincle amb les comarques de Girona, que és un requisit. És igual, participarà a Barcelona, sense cap impediment.

Quina és l’edat més alta amb què s’hi ha pres part?

Una dona gallega, de 56 anys. És espectacular. És la canya, té una joventut que no es pot aguantar. I li truquen per fer campanyes publicitàries. O la Vicenta, una madrilenya de quasi 80 anys que encara participa en desfilades.

Subscriu-te per seguir llegint