Aquesta escola gironina imparteix totes les classes en anglès: té jornada de portes obertes el 14 de març

L’International School Costa Brava (ISCB) de Platja d’Aro segueix el British Curriculum des dels 3 fins als 18 anys

L'International School Costa Brava de Platja d'Aro ofereix el British Curriculum

L'International School Costa Brava de Platja d'Aro ofereix el British Curriculum / Cedida

Jaume Puig

En un món cada vegada més competitiu, globalitzat i en constant canvi, l’educació juga un paper clau a l’hora d’obrir noves oportunitats a les futures generacions. En aquest sentit, seleccionar el centre i el model educatiu dels fills és una tasca molt important. I molt prop de Girona, en un entorn tan privilegiat com és la Costa Brava, hi ha un centre educatiu que és una aposta segura pel seu futur: l’International School Costa Brava (ISCB) de Platja d’Aro.

Aquest centre gironí, fundat l’any 2020, ofereix un model educatiu que se centra en els alumnes, apostant per la personalització i amb una immersió lingüística en anglès que segueix el British Curriculum. Tot això, entre altres aspectes com l’educació emocional, l’entorn i un equip de docents de primer nivell, el converteixen en una bona aposta per l’educació dels fills.

Educació amb el British Curriculum a Girona

El British Curriculum és un dels programes educatius més prestigiosos del món. Amb aquest model, l’International School Costa Brava ofereix una formació íntegrament en llengua anglesa des dels 3 fins als 18 anys (tret de les assignatures de català i castellà).

Aquest programa desenvolupat pel departament d’educació del Regne Unit, no només assegura l’aprenentatge nadiu de l’anglès, també va acompanyat d’altres aspectes com la personalització, la formació de valors, el desenvolupament del talent i la participació de la família en l’educació dels fills. Una formació global amb molts avantatges.

l'ISCB està situada en un entorn privilegial

l'ISCB està situada en un entorn privilegial / Cedida

Sistema flexible i amb doble acreditació

Amb el model d’educació de l’ISCB, l’escola s’adapta a les necessitats de l’alumne i personalitza la seva atenció amb grups reduïts d’entre 18 i 20 alumnes. Això té l’objectiu de potenciar les habilitats i els talents de cada alumne, i també fer front a les dificultats que pugui trobar-se.

“Sabem que els estudiants aprenen millor en un entorn de grups reduïts, ja que està demostrat que aquest tipus d'entorn millora l'aprenentatge. L'optimització de les relacions entre professors i estudiants, els vincles amb els companys i el ‘coaching’ personalitzat fa que l'aprenentatge es torni viu per a cada estudiant”, asseguren des del centre. L’educació no es basa en la memorització, tot i formar part de l’aprenentatge i ser important. El model de l’ISCB aprofundeix  més en els conceptes a través del ‘learning by doing’, és a dir, l’alumnat experimenta i aplica els conceptes per si mateixos.

El centre ofereis una atenció personalitzada a l'alumne

El centre ofereis una atenció personalitzada a l'alumne / Cedida

El British Curriculum és també un sistema molt flexible. Parteix de tres assignatures centrals (English, Maths & Science) amb l’objectiu que l’alumne triï el seu camí des de ben menut. Això fomenta la responsabilitat i la presa de decisions. Però, a més, un cop finalitzada la seva etapa formativa, els alumnes poden aconseguir la doble acreditació si aproven els exàmens  de l’International General Certificate of Secondary Education (IGSCSE). Amb això obtenen l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i també aquesta acreditació que els permet accedir al Batxillerat Internacional i als A-Levels, que posteriorment seran les seves vies d’entrada a altres universitats europees, de l’Amèrica del Nord i també d'Espanya.

Tot això és possible gràcies a un equip docent especialitzat en aquest model que inclou professors i auxiliars. Aquests últims són especialment importants per crear grups de treball específics, per oferir el plus de personalització perquè els alumnes arribin al seu màxim potencial.

Educació emocional i contacte amb la natura

Dins del programa de formació global, l’International School Costa Brava també dona molt pes a l’educació emocional. Aquesta peça és clau dins de la metodologia del centre. “El benestar emocional de cada alumne és la basesobre la qual s’ha de construir un futur prometedor i ple d’oportunitats”, expliquen. Per aquesta tasca, disposen de professional de la protecció infantil o ‘safeguarding’, i un equip de psicòlegs i logopedes.

A tot això també s’ha de sumar el ‘Forest School’, sessions que es fan al seu bosc privat i que cerquen la promoció del contacte amb la natura, la resolució de problemes i el desenvolupament de les habilitats socials. Tot això gràcies a la seva ubicació privilegiada, amb vistes al mar i rodejats de muntanya i zones verdes.

El contacte amb la natura és quelcom clau en la formació de l'alumnat

El contacte amb la natura és quelcom clau en la formació de l'alumnat / Cedida

Jornada de portes obertes el 14 de març a l'ISCB

Les famílies que vulguin conèixer molt més sobre el model educatiu de l’ISCB tenen l’oportunitat de fer-ho presencialment el dijous 14 de març. El centre ha organitzat una jornada de portes obertes per conèixer més a fons el seu model. S'ha de confirmar assistència al +34 674 757 777 o al email info@iscostabrava.com.

Més informació

Al seu lloc web

Trucant al 674757777

Direcció: Fanals Avenue, 70, 17250 Platja d'Aro, Girona