Greu i aparatós accident el que va col·lapsar ahir l'autopista AP-7 al seu pas per les comarques gironines. L'incendi d'un camió cisterna que anava carregat de gasoil va provocar dos ferits de gravetat i un tercer de menys greu i va derivar en moments de tensió i nervis pels usuaris de la via, que van haver de suportar cues de fins a onze quilòmetres de llarg. En un intent de minimitzar els efectes circulatoris del xoc, el trànsit es va desviar per la carretera Nacional II però la congestió no es va desfer fins ben entrada la tarda. Les tasques de recuperació del combustible vessat van ser lentes i complicades i, tot plegat, va derivar en una successió d'entrebancs pels equips d'emergències.

L'accident va produir-se pels volts de la una del migdia a l'alçada del quilòmetre 48 de l'autopista AP-7, en terme de Vilademuls. Un camió cisterna d'una empresa de Sant Boi del Llobregat i que circulava en sentit França va xocar per darrere contra una camioneta de manteniment. Un turisme també va veure's involucrat en el succés.

A resultes de la topada el conductor del camió va quedar ferit greu i afectat de cremades de diversa consideració i un menor d'edat (un nen d'aproximadament 10 anys) que ocupava el seient del copilot del mateix camió també va quedar ferit molt greu.

Bona part de la culpa de les greus ferides patides per ells dos va ser deguda a l'explosió que va originar-se pels efectes del xoc. La cisterna del camió va esquerdar-se i el combustible va encendre's després de quedar escampat sobre l'asfalt. Els dos ocupants del camió -molt probablement familiars malgrat que ahir ningú confirmava aquest extrem- van quedar afectats de greus cremades.

Els equips d'emergències van acudir ràpidament al lloc i els tècnics sanitaris van decidir traslladar els dos ferits més greus amb helicòpter fins l'hospital de la Vall d'Hebron. De la resta d'afectats, només el conductor de la camioneta de manteniment va patir ferides de caràcter lleu i, ni el seu acompanyant, ni els ocupants del turisme van precisar assistència.

La topada va desencadenar un foc de marges i una espessa columna de fum que es veia des de quilòmetres de distància. El Departament d'Interior va activar el pla Transcat, pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses, i l'autopista va quedar tallada durant hores en els dos sentits de la marxa. L'accident va desencadenar un espès col·lapse de trànsit ja que passades les set de la tarda es va obrir la circulació per un carril en sentit Barcelona però es mantenien les restriccions en direcció França. A aquella hora s'estava transvasant a un altre vehicle el combustible perdut.