Mor un noi que viatjava al maleter d'un cotxe conduït per un menor borratxo i drogat

El noi de 17 anys que conduïa el turisme, que tenia capacitat per a cinc persones i era ocupat per set, ha estat detingut a casa després de fugir de l'accident mortal

Imatge del lloc dels fets

Imatge del lloc dels fets / Guàrdia Civil

EPE

La Guàrdia Civil de la Regió de Múrcia ha detingut un menor que conduïa un vehicle sense carnet i va tenir un accident a la RM-12, a l'altura de Los Belones-Cartagena, en què va resultar mort un dels set ocupants del turisme. Al detingut se li atribueix la presumpta autoria dels delictes d'homicidi imprudent, abandonament del lloc de l'accident i conduir sense carnet.

Els fets van tenir lloc durant la matinada de dijous passat, 27 de juliol, a la carretera convencional desdoblada RM-12, que uneix l'AP-7 amb La Manga del Mar Menor, a l'altura de Los Belones, terme municipal de Cartagena, on un vehicle va tenir un sinistre vial i es va mobilitzar la Guàrdia Civil per aclarir-los.

Diverses patrulles de Motoristes i l'Equip d'Atestats del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil es van traslladar fins al lloc i van comprovar in situ que el sinistre vial es va produir quan un turisme, mentre circulava per un tram amb corba de la RM-12, va tenir una sortida de via cap a l'esquerra i va xocar contra la mitjana de formigó que separa les dues calçades, amb posterior projecció contra barrera metàl·lica de seguretat del costat contrari i va sortir disparat novament contra la mitjana de formigó del costat esquerre en el sentit Cartagena.

L’ocupant que viatjava al maleter va morir

El vehicle implicat era un turisme amb una capacitat màxima de cinc persones, però al moment del sinistre anava ocupat per set joves. A conseqüència de l'accident de circulació, van resultar il·lesos sis, danys materials de consideració al vehicle i una persona morta que anava a l'interior del maleter del turisme en el moment de patir les diferents col·lisions contra les barreres de seguretat de la carretera.

Els guàrdies civils van prestar els primers auxilis a les persones implicades, van recopilar la informació inicial, van practicar la inspecció tecnicoocular a l'escenari del succés i van recollir testimonis, proves, vestigis i indicis per a l'esclariment dels fets ocorreguts.

En un primer moment, no es va poder determinar qui era el conductor del turisme sinistrat ni la identitat de dos dels ocupants que l'acompanyaven, dels quals es va descobrir que havien abandonat el lloc en un vehicle que va parar per auxiliar l'accident.

Unes hores més tard i fruit de les indagacions practicades els guàrdies civils van localitzar el conductor del vehicle sinistrat, que, segons sembla, s'havia traslladat al seu domicili. Les comprovacions realitzades van permetre verificar que es tractava d'un noi, de 17 anys, que no tenia permís de conduir, i que tampoc l'havia obtingut mai.

Els guàrdies civils van dur a terme les preceptives proves d'alcoholèmia al conductor, en les quals va donar un resultat positiu de 0,14 i 0,13 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat, i la taxa màxima permesa per als menors d'edat de 0,00 mg/litre.

Seguidament i després d'advertir els agents l'estat de nerviosisme en què es trobava, va ser sotmès a les preceptives proves indiciàries de detecció de drogues, i va donar resultat positiu en cànnabis i amfetamines. D'acord amb el procediment establert, al conductor li va ser obtinguda una mostra salival que va ser remesa a un laboratori acreditat, concertat per la Direcció General de Trànsit, per contrastar el primer resultat indiciari provisional de la presència de drogues a l'organisme, estant a l'espera del resultat que serà comunicat a la Prefectura Provincial de Trànsit a Múrcia, per a constància a l'expedient sancionador, cas de confirmació del positiu.

La Guàrdia Civil ha finalitzat la primera fase de la investigació del sinistre amb la detenció del conductor del vehicle com a presumpte autor dels delictes d'homicidi imprudent, conduir un vehicle de motor sense haver aconseguit mai permís de conduir i abandonament del lloc de l'accident.

La Guàrdia Civil apel·la a la ciutadania perquè, com en aquest cas, quan presenciïn o tinguin coneixement d'un accident de circulació, prenguin nota del nombre més gran de dades possibles, especialment persones implicades, tipus i característiques del vehicle, en particular la seva matrícula i ho comuniquin a les forces de seguretat, amb l'objectiu de facilitar la investigació policial i evitar que successos com aquests quedin impunes.

El detingut, les diligències instruïdes i el vehicle han estat posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Cartagena i de la Fiscalia de Menors de la Regió de Múrcia.