Detingut a França un home per segrestar i torturar a la seva parella durant dotze anys

Les autoritats franceses van ser alertades per la policia alemanya, la qual va rebre una trucada de la víctima quan aquesta va poder tenir accés a un mòbil

DdG

Les autoritats franceses han fet una detenció relacionada a un cas d'aparent segrest, violació i tortura que s'ha desenvolupat durant molts anys.

Un home de 55 anys va ser arrestat a l'est de França després de ser acusat de segrestar, violar i torturar la seva esposa des de l'any 2011. La parella, de nacionalitat alemanya, vivia a la ciutat de Forbach, prop de la frontera entre França i Alemanya.

La policia alemanya va ser alertada per la víctima, que va poder trucar demanant ajuda després d'aconseguir accedir a un telèfon mòbil la nit del diumenge. Aquesta trucada d'auxili va conduir les autoritats franceses a prendre mesures immediates. Quan la policia va arribar a l'habitatge, van trobar la dona, de 53 anys, tancada a una habitació en condicions terriblement lamentables. Estava desnodrida, nua, amb el cap rapat i amb senyals d'antigues fractures als dits de les mans i dels peus. La víctima va ser hospitalitzada d'urgència.

L'home que va ser detingut al lloc dels fets s'enfronta ara a acusacions de segrest, violació agreujada, i actes de tortura i barbàrie. La Fiscalia ha obert una recerca exhaustiva sobre aquest cas profundament inquietant.

L'apartament on vivia la parella estava tancat amb reixes, encara que els investigadors consideren que això podria haver estat per prevenir la sortida dels nou gats que vivien al domicili. Veïns de l'edifici han expressat sorpresa i preocupació davant d'aquesta situació. Una veïna va comentar que l'home "entrava i sortia amb naturalitat" de l'apartament i que a vegades sentia crits, però que mai havia vist la dona. Va explicar que la seva absència es va justificar pel que semblaven ser problemes de salut.

És important destacar que la policia ja havia visitat l'habitatge el 2019 després de rebre una trucada d'alerta d'una veïna preocupada, però en aquella ocasió, tant el marit com la dona van convèncer els agents que tot estava en ordre. Aquest nou esdeveniment posa de manifest la seriositat de la situació i les possibles implicacions legals per als acusats.