Mor el lladre ferit per un tret dels Mossos en una persecució a l’A-7 a Vandellòs

Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu

Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu / Mossos d'Esquadra

Redacció

L'home que ahir dissabte va quedar ferit crític en rebre un tret d'un mosso després de robar un cotxe i intentar envestir una patrulla ha mort a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Els fets es troben sota investigació judicial i de les mateixes unitats del cos de Mossos. El succés es va produir cap a les 12.40 hores del migdia quan el presumpte lladre va robar un cotxe al carrer d'Amèrica, en ple centre d'Amposta (Montsià), i va fugir en direcció Tarragona. Una patrulla dels Mossos va començar una persecució del vehicle per poder detenir el pispa i es va muntar un control policial al quilòmetre 1.122 de l'N-340, on es converteix en l'autovia A-7, a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).

Quan el lladre va arribar a aquest punt, va veure que no podia continuar i va decidir fer mitja volta circulant contra direcció, trobant-se de cara amb la patrulla de Mossos que el perseguia. Segons la policia, el conductor va ignorar les indicacions dels agents perquè s'aturés i va intentar envestir contra un d'ells. L'agent va obrir foc contra el cotxe robat i una de les bales va travessar el vidre davanter i va impactar al cap de l'home. L'afectat va ser evacuat pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en estat crític a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on va morir hores després. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació del cas i Afers Interns revisarà l'actuació dels agents, seguint el protocol establert sempre que es fa ús de l'arma reglamentària.

Els Mossos estaven perseguint el sospitós per presumptament robar un cotxe a Amposta (Tarragona), informen aquest dissabte en un tuit.