El jove que va morir ofegat a un ascensor per les pluges: «Digueu-li a la meva mare que l'estimo»

La tràgica pèrdua es va produir per ofegament i va poder parlar amb els veïns abans de morir

Castella-La Manxa tracta de recuperar la normalitat després de les inundacions

Castella-La Manxa tracta de recuperar la normalitat després de les inundacions / Manu Reino

Bruna Segura

Una de les cinc persones mortes fins ara a causa de la DANA és un jove de 20 anys de la localitat toledana de Casarrubios del Monte. El diumenge 3 de setembre es va conèixer la seva tràgica mort quan va quedar atrapat a l'ascensor de la seva vivenda durant les pluges torrencials, però es desconeixien els detalls exactes de la seva mort. Només es sabia que la seva mort va coincidir amb el període en què va caure la tempesta a la localitat, entre les deu de la nit i la una de la matinada. Les fonts municipals no sabien si va morir per una descàrrega elèctrica o perquè l'ascensor es va inundar.

El relat de la seva mort és impactant. Al que sembla, el jove va decidir baixar al garatge de l'edifici per ajudar els veïns a treure aigua i va agafar l'ascensor, amb la mala sort que en aquests moments la pluja era molt intensa i ja començava a afectar la caixa de l'ascensor, que es va quedar aturat.

La víctima fins i tot va poder parlar amb els veïns que intentaven ajudar-lo per intentar sortir i era conscient de l'horrible final que es produiria en pocs minuts quan l'ascensor s'inundés completament d'aigua. Va ser llavors quan va pronunciar unes paraules d'adéu: "Digueu-li a la meva mare que l'estimo".

Tot i que encara s'està a l'espera de l'autòpsia, l'ofegament és la causa de mort més probable. Van ser els bombers els qui van rescatar el cos sense vida. El jove havia viscut poc temps a la casa on va quedar atrapat, ja que havia canviat recentment des de la urbanització Calypo-Fado, situada a 9 quilòmetres de l'edifici on va morir la nit passada.

Sense aigua potable i amb inundacions greus

La localitat de Casarrubios del Monte ha estat una de les més afectades per la riuada. Sense aigua potable i amb nombrosos danys, la localitat intenta recuperar-se de les greus inundacions. L'ajuntament ha habilitat des de les 18 hores del dilluns el poliesportiu de la urbanització Calypo-Fado per a tots aquells veïns que ho necessitin, i ha demanat ajuda perquè col·laborin aportant mantes o matalassos.

L'alcalde de Casarrubios del Monte, Jesús Mayoral, va signar dilluns passat la resolució de l'alcaldia per la qual la localitat estarà de dol oficial durant tres dies per la mort d'aquest jove veí després del pas del temporal per la localitat. Les banderes onejen a mig pal i s'han suspès tots els actes programats amb motiu de les festes patronals, que es celebren del 2 al 5 de setembre cada any en honor a la Mare de Déu de Gràcia.