Tribunal Constitucional

Detingut el fill del president del Tribunal Constitucional sota acusació de violació grupal

El fill de Conde-Pumpido ha passat diumenge als calabossos de plaça Castilla

Juan José Fernández

Agents de la Policia Nacional van detenir divendres passat l’advocat Cándido Conde-Pumpido Varela, fill del president del Tribunal Constitucional, per una suposada violació grupal.

El fill de Conde-Pumpido ha passat diumenge als calabossos de plaça Castilla, posat a disposició judicial per la policia. La detenció, que ha avançat El Debate i confirmen a aquest diari fonts policials madrilenyes, va tenir lloc després que li arribés a la policia una denúncia telefònica en els esmentats termes contra tres homes i formulada per una dona d’origen brasiler.

Els tres detinguts són dos espanyols –un l’advocat– i un veneçolà. Va practicar les detencions la Unitat de Família i Dona de la policia, que investiga els fets com un cas d’agressió sexual.

La dona brasilera va anar al domicili de Conde-Pumpido, a la perifèria de Madrid, divendres passat de matinada, suposadament requerida per l’advocat i els seus acompanyants perquè els prestés serveis sexuals com a prostituta. Un cop a la vivenda, la brasilera hauria sigut violada en grup –segons el seu relat a la policia– malgrat que es va negar diverses vegades a fer el que li demanaven.

La policia va donar crèdit a l’acusació, assistint primer a la víctima i, després de portar-la a l’hospital, personant-se al xalet de l’advocat, on van practicar una recollida de mostres que obra en poder del jutjat.