Twitter es converteix en X: Així passaran a dir-se els tuits

«Un 'tuit' ara es denomina oficialment 'xeet' segons la nova pàgina del centre d'ajuda de X», va assenyalar un usuari que compta amb el tic blau de verificació

Musk enterra Twitter i canvia la marca de la xarxa social per X.

Musk enterra Twitter i canvia la marca de la xarxa social per X. / AFP

Carles Planas Bou

Adeu Twitter, hola X. Aquest dilluns, la xarxa social dominada per Elon Musk va començar una transició que ha posat punt final a 16 anys de l'icònic ocellet blau. De moment, la companyia ha anunciat canvis en la seva identitat de marca, però la seva mutació anirà més enllà per convertir la que fins ara ha estat la plataforma de microblogging més popular del món en una superaplicació multitasca.

Hi ha moltes incògnites sobre el rumb que prendrà X i sobre si el gir brusc de Musk acabarà marcant el camí de la indústria tecnològica o sent un fracàs de proporcions titàniques. Un altre dubte, més superficial potser, és què passarà amb la terminologia pròpia que va crear Twitter. Què passarà amb els 'tuits' o tuits? Tindran un nou nom adaptat a l'antepenúltima lletra de l'abecedari? Passarà el mateix amb el verb 'tuitar'?

La incertesa i la lentitud comunicativa de Musk han obert la porta a tota mena d'especulacions. «Un 'tuit' ara es denomina oficialment 'xeet' segons la nova pàgina del centre d'ajuda de X», va assenyalar un usuari que compta amb el tic blau de verificació. El missatge s'ha viralitzat, acumulant més de 1.700 retuits i més de 7.300 favorits.

No obstant això, aquesta informació no és certa. A dia 25 de juliol, el centre d'ajuda de Twitter no diu el que assegurava aquest usuari, sinó que continua utilitzant 'tuit' i 'tuitar' com a terminologia per descriure la publicació de missatges a la xarxa social. La viralització del missatge fals, de fet, il·lustra els creixents problemes de desinformació de la plataforma, accelerats per la decisió de Musk de permetre que qui pagui una subscripció mensual pugui adquirir el pin blau de verificació i amplificar l'abast de les seves publicacions.

X's, el nou terme?

El multimilionari ha mostrat algunes idees sobre com podria ser el terme que reemplaci al famós 'tuit'. Preguntat per un usuari, Musk ha assenyalat que es diran x's. Com es pronunciarà això ja és un altre tema. «Tot aquest concepte ha de ser repensat», va explicar el propietari a un altre usuari.

Ara com ara, la pàgina web oficial de la companyia no ofereix cap informació sobre com canviarà aquesta terminologia. Pot ser que això canviï en les pròximes hores, perquè el procés de transició d'una marca a l'altra està sent lent. Aquesta web, de fet, continua incloent el logo de l'ocellet blau.