Així s'activa el nou mode "invisible" de Whatsapp

T'expliquem què és i com pots activar al teu mòbil aquesta novetat de Whatsapp que et permetrà amagar als teus contactes que estàs "en línia"

Amagar "en línia" Whatsapp 2022 | Com activar el mode invisible a Whatsapp?

Amagar "en línia" Whatsapp 2022 | Com activar el mode invisible a Whatsapp? / DdG

Esteban Joaquín Mojica

Des que Whatsapp va aparèixer a les nostres vides, cap al 2009, moltes han estat les actualitzacions que l'aplicació de missatgeria instantània ha anat implementat a l'app al llarg d'aquests anys per millorar l'experiència dels usuaris.

Potser la més famosa d'aquestes actualitzacions van ser els àudios. Tots tenim un amic o familiar que ja no es molesta a escriure ni una sola lletra i només es comunica per Whatsapp amb notes de veu interminables, encara que molts es queixen d'aquesta funcionalitat. Després, com a resposta a moltes pregàries, va arribar la possibilitat de reproduir aquests àudios a més velocitat. I és que totes aquestes millores en l'aplicació han aconseguit convertir Whatsapp a l'app de missatgeria instantània preferida a tot el món, amb més de 5.000 milions de descàrregues.

Però Whatsapp també ha estat durament criticat per aquestes novetats. L'actualització que va generar més polèmica va ser el "doble check blau" , que permet als usuaris comprovar si un missatge ha estat rebut i llegit pel destinatari. El que va provocar queixes entre els cibernautes per la falta de "privadesa". I no n'hi ha per menys, alguna vegada t'han dit això de “M'has deixat en vist” o “Per què no contestes si ho has llegit?”.

Més tard arribaria la possibilitat de desactivar el "doble check blau" a la configuració del Whatsapp. Però la darrera novetat de l'aplicació va encara més enllà. T'expliquem en què consisteix i com configurar-la al dispositiu.

Amagar l'estat de connexió "en línia" de Whatsapp

L'última actualització de WhatsApp permet amagar, per fi, que estàs "en línia". Aquesta novetat a l'app de missatgeria instantània és, des de fa temps, una de les més esperades pels usuaris i ja és aquí.

Mark Zuckerberg, conseller delegat de Meta Platforms, va avançar el mes d'agost passat que la nova funcionalitat de Whatsapp, amb la qual els usuaris poden ocultar el seu estat de connexió "En línia" dins de l'aplicació , permet també seleccionar quins contactes poden veure que un usuari està connectat i qui no.

Aquesta nova característica ja s'ha implementat entre certs usuaris de la versió beta de l'aplicació de Whatsapp per a Android a les seves versions 2.22.20.9 i 2.22.20.7. És a dir, de moment només els usuaris beta o testejadors hi podran accedir a través dels Ajustos de l'app. Allà podreu triar a quins contactes donen accés tant a l'hora de la seva última connexió com a l'estat 'En línia'.

En aquest cas, els nous permisos de privadesa de Whatsapp van de la mà i correspondrà a l'usuari la decisió de confeccionar una llista amb aquells contactes als quals vol concedir aquest permís.

Com amagar l'estat de connexió "En línia" de Whatsapp

Tot i que, de moment, aquesta actualització de la privadesa de Whatapp només es troba disponible per a usuaris amb la versió beta , els desenvolupadors esperen que en poques setmanes arribi a tots els dispositius.

Per amagar l'estat "En línia" de Whatsapp caldrà accedir als "Ajustos" o "Configuració" de l'aplicació, seleccionar l'apartat "Compte" i entrar a la secció de "Privadesa". Hi trobarem una pestanya on posarà "hora d'última vegada" o "hora d'última connexió" i allà es podrà seleccionar qui pot veure quan estàs en línia.