ADN

Descobreixen 200.000 descendents vius d'esclaus afroamericans enterrats als Estats Units entre 1780 i 1860

Avui es distribueixen per tot els Estats Units, però es concentren especialment a l'Est del país, on hi ha les principals rutes migratòries afroamericanes

Recreació amb IA de la forja de ferro on van treballar els esclaus afroamericans fa uns 170 anys.

Recreació amb IA de la forja de ferro on van treballar els esclaus afroamericans fa uns 170 anys. / GENERADOR D'IMATGES DE BING PER A T21/PRENSA IBÉRICA, DESENVOLUPADA AMB TECNOLOGIA DE DALL·E.

EMF/Redacción T21

Un estudi pioner d'ADN històric connecta persones vives amb afroamericans esclavitzats i lliures que van treballar en una forja de ferro a Maryland després de la fundació dels Estats Units.

Un equip d'investigadors de la Universitat de Harvard, la Institució Smithsonian, l'empresa de proves genètiques 23andMe i la Societat Històrica de Catoctin Furnace, ha fet una anàlisi sense precedents d'ADN històric que vincula desenes de milers de persones vives amb afroamericans esclavitzats i lliures que van treballar en una forja de ferro a Maryland coneguda com Catoctin Furnace poc després de la fundació dels Estats Units.

L'estudi, impulsat per grups que busquen restaurar el coneixement ancestral a les comunitats afroamericanes, ofereix una nova forma de complementar els esforços genealògics, històrics, bioarqueològics i bioquímics per reconstruir les històries de vida de les persones omeses dels registres escrits i identificar-ne els seus parents actuals.

El treball, descrit el 4 d'agost a la revista Science, revela com 27 individus enterrats a Catoctin Furnace estaven relacionats entre si, les condicions genètiques que podrien haver tingut, d'on procedien ells o els seus avantpassats, i on als Estats Units tenen descendents i altres parents genètics vivint actualment.

Connexions genètiques

"Recuperar les connexions genètiques directes dels individus afroamericans amb avantpassats fins ara enterrats al passat esclavista és un gran avenç tant científic com genealògic, obrint noves possibilitats per a aquells apassionats per la recerca de les seves pròpies arrels familiars", explica el coautor de l'estudi Henry Louis Gates Jr. , professor universitari Alphonse Fletcher i director del Centre Hutchins per a la Investigació Africana i Afroamericana a la Facultat d'Arts i Ciències de la Universitat de Harvard, en un comunicat.

Fins ara, les pistes genètiques sobre les identitats i els orígens dels primers afroamericans es limitaven a allò que es podia obtenir de l'ADN mitocondrial, que es transmet a través de les mares; de l'ADN del cromosoma I als barons; i de les comparacions amb seqüències d'ADN en bases de dades públiques moderadament grans que sovint no tenen un nombre suficient de participants negres.

Nou estudi pioner

El nou estudi avança en seqüenciar llocs de tot el genoma dels individus històrics, comparar les seqüències amb una base de dades amb informació d'ADN desidentificada de més de 9 milions de persones vives i utilitzar un nou mètode per determinar el grau de parentiu genètic .

El treball és el primer a vincular la tecnologia de l'ADN antic amb una base de dades personalitzada per a proves genealògiques i utilitzar un nou algorisme.

"El nostre estudi combina per primera vegada dos desenvolupaments transformadors en la genòmica a l'última dècada: la tecnologia de l'ADN antic, que fa possible seqüenciar eficientment dades del genoma complet a partir de restes humanes antigues, i la genòmica de l'ascendència, que fa possible inferir l'origen geogràfic dels ancestres d'una persona", afegeix l'autor principal de l'estudi, David Reich, professor de genètica a la Facultat de Medicina de Harvard i director de l'Institut Max Planck-Harvard per a la Ciència de la Història Humana.

Els individus enterrats a Catoctin Furnace es representen com un tronc d'arbre amb 27 fils que formen una doble hèlix les fulles dels quals, amb forma de cromosomes, representen els 41.799 parents moderns descoberts en aquest estudi. A les arrels hi ha 271 noms de persones que se sap que van ser esclavitzades a Catoctin Furnace, que probablement incloguin algunes de les persones seqüenciades en aquest estudi.

Els individus enterrats a Catoctin Furnace es representen com un tronc d'arbre amb 27 fils que formen una doble hèlix les fulles dels quals, amb forma de cromosomes, representen els 41.799 parents moderns descoberts en aquest estudi. A les arrels hi ha 271 noms de persones que se sap que van ser esclavitzades a Catoctin Furnace, que probablement incloguin algunes de les persones seqüenciades en aquest estudi. / OLIVER UBERTI

27 enterraments antics

Els investigadors van analitzar les restes òssies de 27 individus enterrats en dos cementiris associats amb Catoctin Furnace, una forja de ferro fundada el 1774 que va produir canons, bales i altres materials per a l'Exèrcit Continental durant la Guerra de la Independència Americana.

Els individus van ser enterrats entre 1780 i 1860, i es creu que eren afroamericans esclavitzats o lliures que treballaven a la forja oa les plantacions properes.

Els investigadors van extreure l'ADN antic de les dents i els ossos dels individus i el van seqüenciar usant un mètode que permet obtenir dades del genoma complet a partir de mostres molt malmeses.

Després van comparar les seqüències amb una base de dades personalitzada creada per 23andMe, que conté informació d'ADN desidentificada de més de 9 milions de persones vives que han donat el consentiment per participar en investigacions científiques.

200.000 descendents vius

Usant un nou algorisme anomenat RELICS (REconstructing Lineages Inferred from Complex Samples), els investigadors van poder identificar més de 200.000 persones vives que tenen algun grau de parentiu genètic amb almenys un dels individus enterrats a Catoctin Furnace.

Aquestes persones vives es distribueixen per tot els Estats Units, però es concentren especialment a l'est del país, on hi ha les principals rutes migratòries afroamericanes.

Els investigadors també van poder estimar lorigen geogràfic i ètnic dels individus enterrats, així com les condicions genètiques que podrien haver tingut.

Ascendència africana

Els resultats van mostrar que la majoria tenien una ascendència africana majoritària, amb una contribució europea menor.

Dins l'Àfrica, els orígens més probables eren l'Àfrica occidental central (actual Nigèria i el Camerun) i l'Àfrica occidental (actual Senegal i Gàmbia). Dins Europa, els orígens més probables eren el sud d'Europa (actual Espanya i Portugal) i les Illes Britàniques.

A més, els investigadors van trobar que alguns individus tenien variants genètiques associades a malalties com l'anèmia falciforme, la intolerància a la lactosa o l'albinisme. Aquestes condicions podrien haver afectat la seva salut i la seva qualitat de vida en un entorn laboral dur i perillós com era Catoctin Furnace.

Recreació artísitca, mitjançant IA, de la fosa on treballaven els esclaus americans estudiats genèticament en aquesta investigació.

Recreació artísitca, mitjançant IA, de la forja on treballaven els esclaus americans estudiats genèticament en aquesta investigació. / GENERADOR D'IMATGES DE BING PER A T21/PRENSA IBÉRICA, DESENVOLUPADA AMB TECNOLOGIA DE DALL·E.

Quatre famílies originals

L'estudi també va revelar com els individus enterrats estaven relacionats entre ells. Els investigadors van trobar que hi havia almenys quatre grups familiars diferents entre els 27 individus, alguns dels quals compartien un ancestre comú dins de les darreres cinc generacions. L'equip també va descobrir que 15 dels individus de Catoctin es podien agrupar en cinc famílies genètiques. Aquestes famílies estaven compostes principalment per mares, fills i germans enterrats molt junts.

Aquests grups familiars es corresponien amb les diferències observades en el tipus i la qualitat dels taüts, cosa que suggereix que hi havia una estratificació social entre els treballadors afroamericans.

 "Aquest estudi demostra com l'ADN antic pot ajudar a reconstruir les històries familiars perdudes o esborrades per l'esclavitud i l'opressió", especifica el coautor de l'estudi Joseph Pickrell, director executiu i cofundador de Gencove, una empresa que ofereix serveis de seqüenciació d'ADN de baix cost. "Esperem que aquest treball inspiri més persones a participar en projectes de recerca genètica ia compartir les seves dades d'ADN amb finalitats científiques".

Contactes actuals a Internet

L'estudi també obre la possibilitat de contactar amb els descendents i parents vius dels individus enterrats a Catoctin Furnace, i oferir-los informació sobre la seva història familiar i la seva salut genètica.

Els investigadors han creat una pàgina web on les persones interessades poden sol·licitar una prova d'ADN gratuïta per saber si estan relacionades amb algun dels individus de l'estudi.

"Aquest és un projecte molt emocionant i significatiu que ens permet connectar amb els nostres avantpassats i amb la nostra comunitat", va dir Elizabeth Comer, presidenta de la Societat Històrica de Catoctin Furnace, una organització sense ànim de lucre que es dedica a preservar i difondre el patrimoni cultural i històric de la forja. "Esperem que aquest estudi animi més persones a explorar les seves arrels ia celebrar la seva diversitat".

Implicacions ètiques i socials

L'estudi també té implicacions ètiques i socials, ja que planteja qüestions sobre el consentiment, la privadesa, la propietat i la reparació de l'ADN històric.

Els investigadors han seguit les directrius establertes pel Comitè Assessor sobre Pràctiques Responsables per a l'Ús de l'ADN Antic, que recomanen involucrar les comunitats afectades, respectar els desitjos dels individus històrics i els seus descendents i compartir els beneficis de la investigació.

"Aquest estudi és un exemple de com la ciència pot ajudar a recuperar les veus silenciades de la història ia restaurar la dignitat i l'honor de les persones que van patir la injustícia i l'opressió", va dir la coautora de l'estudi Fatimah Jackson. professora de biologia a la Universitat de Carolina del Nord a Chapel Hill. "Esperem que aquesta feina contribueixi a curar les ferides del passat ia promoure la reconciliació i l'entesa entre tots els nord-americans", conclou.

Referències

The genetic legacy of African Americans from Catoctin Furnace . Éadaoin Harney et al. Science, 4 Aug 2023, Vol 381, Issue 6657. DOI:doi/10.1126/science.ade4995

Ethical considerations when co-analyzing antic DNA and data from private genetic databases . Éadaoin Harney et al. The American Journal of Human Genetics, August 03, 2023. DOI:https://doi.org/10.1016/j.ajhg.2023.06.011