Avui, 27 de setembre, Google celebra 25 anys

Coneix tots els avantatges i canvis que ha provocat a les nostres vides

Google

Google / SHUTTERSTOCK

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Sembla mentida... 25 anys ja... I estem acabant el 2023 i com passa el temps... Això ho podem dir els majors de... La veritat és que Google ha donat molt a tot l'àmbit mundial. Gràcies al cercador de moda pel seu bon posicionament, contingut i historial, hem pogut accedir a multitud d'informacions d'arreu del món. Internet ha revolucionat el nostre món, tal com el coneixíem al segle XX.

Poder tenir accés a continguts, ofertes de feina, formació, socialització, oci... Hi ha un munt d'avantatges que ens ha dut Internet, però també ens ha dut inconvenients pel seu mal ús i perquè cada vegada hi ha menys 'censura' envers els seus continguts. Tot i haver-hi sistemes de control parental, hi ha certs continguts que haurien de ser "revisats" per professionals abans de deixar-los córrer per aquest gran magnat.

Però, que faria Internet sense un bon cercador? Res! El cercador de Google ens facilita buscar el contingut desitjat, tant per veu com per escrit. L'empresa de Google cada vegada està actualitzant més les seves funcions, per tal de facilitar al seu consumidor les seves cerques, canviant constantment els seus algoritmes per adaptar-se al llenguatge amb preposicions, determinants... Estem acostant la Internet a l'humà, per tal de fer-nos més adaptables l'un a l'altre.

Abans el cercador era més bàsic i només treballava amb paraules clau bàsiques (keywords), fent molt més difícil la teva cerca. Ara, les keywords són més extenses, podent arribar a ser frases (long tail), així buscar el contingut és molt més senzill. Però, compte! Per aconseguir un bon posicionament a Google i que et mostri en les primeres posicions hauràs de fer un bon treball de SEO. Oi que ara ja no sembla tan senzill?

Google té infinitat de possibilitats, a part del cercador, també té multitud de plataformes, tant de màrqueting, com d'empresa, entre altres, per facilitat a l'usuari el seu pas, posicionament i cerca en un espai digital tan gran. 

Quan és un dia especial, Google actualitza el seu cercador amb imatges o contingut especial, per tal que ho vegis, estiguis informat i hi puguis accedir. A més, té infinitat d'idiomes amb els quals pots buscar contingut: català, castellà, gallec, euskera, anglès... I segons la teva ubicació, t'oferirà un contingut o altre.

El 25è aniversari de Google

El 25è aniversari de Google / Google

I això, no ho podíem deixar pas passar per alt... Google Maps, què faríem sense 'Maps'? Ens ha salvat a tots! Hem passat de mapes molt complexos en paper a un aparell on poses on estàs i a on vols anar i això farà que no et perdis i arribis al teu destí. A més, et deixarà escollir diverses opcions, amb transport públic, caminant, amb cotxe i fins i tot, podràs veure a quina hora arribaràs.

La veritat és que les eines que ens facilita no acaben aquí, però necessitaríem dues planes per poder explicar tot el que ens ofereix amb detall: compres, vols, llibres, notícies, saber l'estat actual de les finances... És un espai sense final. Google ha aparegut per donar-nos facilitats i adaptar-se al nostre estil de vida, aprofitem-lo! Feliços 25 anys!