Twitch s'ensorra: 1.080 treballadors acomiadats en pocs mesos

La plataforma de streamers acabarà caient?

Amazon va apostar-hi molt fort, però els comptes no surten

Streamers a Twitch: el Rubius

Streamers a Twitch: el Rubius

Carles Planas Bou

No hem començat l'any gaire bé si parlem de negocis digitals i és que hi ha hagut diverses retallades en el sector tecnològic. Twitch ha estat l'última a patir aquesta forta afectació amb uns 500 acomiadaments. La plataforma de vídeos en directe ha acomiadat un 35% de la seva plantilla, segons Bloomberg.

No són els primers acomiadaments a Twitch. Durant l'any passat, la companyia propietat d'Amazon ja va acabar la relació laboral amb uns 580 treballadors, un ajustament repartit en dues rondes.

Tot i la seva creixent popularitat, la plataforma continua sense obtenir beneficis. Amazon la va adquirir el 2014 per 970 milions de dòlars, però l'impuls econòmic del gegant de la logística no ha estat suficient per revitalitzar el negoci de Twitch.

El logo de Twitch

El logo de Twitch / EPI_RC_ES

Estratègia fallida

La companyia es troba en un punt turbulent. S'han disparat els costos operatius per mantenir l'emissió de contingut en directe a gran escala. Cada streamer li costaria uns 1.000 dòlars al mes, segons van explicar en un comunicat. A més, l'estratègia de prioritzar els ingressos per publicitat no només no ha estat fructífera, sinó que ha generat descontentament a la comunitat de creadors.

Al desembre, la plataforma va anunciar que tancaria el servei a Corea del Sud. Tot i ser un dels mercats mundials més importants per als e-sports, les tarifes "prohibitivament cares" del país havien fet que Twitch operés amb "pèrdues significatives".

El seu cofundador i director executiu, Emmett Shear, va dimitir l'any passat per donar pas a Dan Clancy, el seu nou cap. Altres executius van abandonar la companyia al desembre.