Per què em van malament els reproductors de vídeo com Youtube? Així pots solucionar-ho

Molts usuaris denuncien que els vídeos s'aturen i no funcionen correctament, però tot té una explicació

Carla Torres

Youtube és la plataforma més utilitzada per a mirar tot tipus de vídeos: música, tutorials, documentals o 'videoblogs' de 'youtubers'. Malgrat el seu èxit, aquests últims dies la companyia -que pertany a Google- ha estat objecte de queixes de diferents usuaris. Molts denuncien que els vídeos es congelen, van més lents o simplement no funcionen. Un problema que persisteix i al qual només se li ha trobat una solució de moment: desactivar el bloquejador d'anuncis (Adblock).

Una vegada presa aquesta estratègia, els resultats són instantanis: Youtube torna a funcionar amb normalitat i els problemes desapareixen.

Això ha portat a molts usuaris a la mateixa conclusió: Google penalitza als internautes que utilitzen bloquejadors d'anuncis per a aconseguir disminuir aquesta barrera i augmentar els seus ingressos.

De fet, el mateix compte de Youtube a X (abans Twitter) ha respost a una de les queixes d'un usuari advertint-li que el problema podria ser el bloquejador d'anuncis. "Verifica si les extensions del teu navegador que bloquegen anuncis poden estar afectant", publica a la xarxa social.

En aquest sentit, Youtube des de fa diversos mesos ofereix una opció de pagament sense anuncis: Youtube premium. Aquesta subscripció de 8,99 euros mensuals permet gaudir dels continguts sense anuncis en la plataforma, a més de tenir la possibilitat de descarregar vídeos per a visualitzar-los sense connexió.