Ja no podràs fer Tiktoks de Rosalia, Bad Bunny o Taylor Swift

La discogràfica i la plataforma digital han trencat l'acord que tenien

UMG no sent valorada econòmicament l'aportació dels artistes a la plataforma

La discogràfica Universal Music Group (UMG) i TikTok no arriben a un acord i eliminaran música de diversos artistes internacionals de la xarxa social. Fins ara, tenien un contracte, però el dimecres 31 de gener, aquest va vèncer i sense acord. Segons la discogràfica, l'empresa xinesa no ha volgut adaptar-se a unes noves condicions, favorables pels cantants.

Taylor Swfit, Bad Bunny i Rosalia són alguns dels artistes que deixaran de compartir música a la plataforma. Amb això el que vol dir és que ja no podrem fer tiktoks amb la música d'aquests artistes. 

La discografia UMG és una de les més grans de l'entorn musical; així doncs, repercutirà molt negativament en la plataforma TikTok.

UMG ha acusat TikTok d'utilitzar tàctiques d'abús i intimidació per forçar l'acceptació d'un contracte menys just i amb menor valor que el que tenien. La proposta de TikTok era pagar menys que altres plataformes de xarxes socials. A part, tampoc estava protegint els drets dels artistes davant la intel·ligència artificial i dels drets d'autor.

TikTok es vol apoderar de la música sense pagar els drets que corresponen

UMG

Taylor Swift ja no sonarà a TikTok

Taylor Swift ja no sonarà a TikTok / Instagram

TikTok perdrà posicions?

La plataforma digital utilitza música de moltíssims artistes, alguns molt coneguts i altres no tant. Els que treuen una nova cançó aprofiten la plataforma per viralitzar-la a través d'influencers de la plataforma. I els que no són coneguts, proven sort amb la plataforma.

Treure tants artistes i cançons no sabem fins a quin punt podrà perjudicar a la plataforma; ja que, actualment té més de 1.000 milions d'usuaris arreu del planeta. Ens haurem d'esperar uns mesos per comprovar que passa: milloraran l'oferta a la discogràfica UMG o no els perjudicarà?