Temps de Flors tanca una edició d’èxit i rècords malgrat la pluja

La 38a edició de la mostra ha comptat amb més de 365.000 visitants i ha tingut un impacte econòmic de deu milions i mig d’euros · Del total de turistes que han visitat la ciutat, el 32% són estrangers

Ariadna González

Temps de Flors és un esdeveniment molt esperat i que sol anar acompanyat de bones xifres a Girona. Aquesta 38a edició no ha estat una excepció: de fet, s’han trencat rècords. El dissabte a les deu de la nit la ciutat ja havia rebut la visita de 365.631 persones, unes 15.000 més que en el mateix moment de l’edició anterior. Pel que fa a la procedència dels visitants, la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, va explicar que la gran majoria eren catalans: de Barcelona, Tarragona i Lleida, però que també n’hi havia molts de la resta de l’Estat. El 32% eren estrangers i d’aquests, la majoria eren francesos.

Aquest augment del turisme a la ciutat va acompanyat d’un impacte econòmic que enguany ha estat de 10 milions i mig d’euros. «Són molt bones dades, ajuden al dinamisme econòmic de la ciutat», va assegurar Plana. Aquesta és una visió compartida des de l’Associació d’Hostaleria, que fan un balanç positiu d’aquests dies. Segons el president de l’associació, Xavier Garcia, des de l’hostaleria han vist un gran moviment de visitants, que s’han repartit entre els nombrosos restaurants de la ciutat i, per això, alguns establiments han notat una mica menys de volum que en altres edicions. Tot i això, també assegura que, de totes maneres, els «dies forts» els restaurants no poden assumir i facturar més perquè estan plens. Des del sector estan molt contents per com han anat aquests dies i, tot i que durant els dies de pluja la feina baixava, això no ha repercutit en el balanç general.

En el cas dels hotels això varia, ja que, malgrat la gran quantitat de turistes, els hotels no ho han notat. Garcia assegura que han tingut una bona ocupació, però que «el client de l’hotel no és el client de les flors».

L'hostaleria fa un balanç positiu de l'edició: hi ha hagut un gran volum de gent, tot i que s'han repartit entre els diversos restaurants

La mostra d’aquest 2023 s’ha adaptat a la sequera i moltes de les mostres estaven dedicades a aquesta temàtica, amb flors que necessiten poc rec amb la voluntat de llançar un missatge que Plana considera que ha arribat als visitants i que ho han entès.

Tot i que encara hi ha un context de sequera, Temps de Flors ha estat rodó, va començar i va finalitzar amb pluges; però això no va impedir que la gent sortís al carrer a veure la mostra. El pas dels turistes ha estat constant durant els nou dies, sense importar el temps. «Hem intentat que el volum de visitants s’espongi tota la setmana. El dissabte 13 hi va haver molta gent, però també dimarts i dijous», va explicar la regidora.

Ahir era l’últim dia i plovia, però la gent que no havia tingut temps de visitar la ciutat no va voler perdre l’oportunitat i, tot i que la pluja els va fer dubtar, van acabar anant a la mostra.

Els carrers de Girona semblaven un mar de colors que, en moltes ocasions, impedia veure les exposicions, ja que la gent i els seus paraigües tapaven la vista. En alguns punts concrets del recorregut es van arribar a crear cues de gent esperant sota la pluja per visitar llocs com els Banys Àrabs o la Catedral. Així que, malgrat el temps, l’ajuntament confia que al final la xifra de visitants s’hagi elevat, en concloure Temps de Flors, a unes 380.000 persones.