Army Girona és una botiga d'airsoft, complements policials i recreació històrica. Gonzalo Aguilera i el seu germà Leandro, els propietaris de l'establiment del carrer Ballesteries, volen apropar a la gent aquest esport que simula enfrontaments armats entre equips venent les rèpliques i l'equipament adequat per practicar-lo amb seguretat.

Quin tipus de clientela ve a la botiga?

Ens dirigim a un públic molt ampli perquè, encara que sigui una botiga especialitzada, oferim gran varietat de productes. Molts membres dels cossos de seguretat vénen a comprar complements que abans només trobaven a Barcelona. També la roba de camuflatge i els uniformes atrauen a molta gent.

Té molta demanda d'uniformes?

Sí, pel poc temps que porta la botiga oberta i l'època en què ens trobem. Hi ha molta gent que té passió pels uniformes militars, l'últim encàrrec ha estat un dels marins de Corea. Per sort, tenim contactes que ens poden aconseguir materials que ja són històrics.

Es necessita algun tipus de llicència per adquirir la rèplica d'una arma?

No, però els clients han de tenir com a mínim 18 anys. I quan han comprat l'arma, que no deixa de ser de joguina però està tan ben feta que sembla real, els demanem que la transportin sense muntar ni carregar i amb la factura de la seva compra per tal d'evitar possibles confusions pel carrer, sobretot amb la policia.

Un nen pot practicar aquest esport?

No. La part negativa de l'airsoft és que no està regultat i per aquest motiu els mateixos que el practiquem l'hem autoregulat. Els menors de 18 anys no hi poden jugar perquè intentem que sigui un esport seriós, sense potenciar la violència, i volem evitar crear una alarma social.

L'airsoft és molt diferent del paintball?

Són dos jocs molt semblants. Tothom coneix més el paintball perquè és més típic d'una trobada d'amics per riure i passar una estona agradable. En canvi, l'airsoft és una història diferent perquè no jugues amb pintura sinó amb boles biodegradables disparades per una rèplica d'un rifle de francotirador, per exemple. És una experiència més real: tu sol davant el perill en un camp de grans dimensions.

Ha de ser difícil trobar un camp d'aquestes característiques.

El que és més difícil és trobar els permisos. Els camps són molt oberts i no els podem delimitar, per això alguna vegada ens hem trobat a persones que es passegen per allà mig perquè estan buscant bolets. Nosaltres som molt respectuosos amb les normes establertes però ens trobem gent al nostre camí que ens dificulta el joc.

S'organitzen macropartides?

Sí, en què ens concentrem fins a 200 jugadors. Precisament és el que volem fer nosaltres des de Girona, convocar un esdeveniment d'aquest tipus que genera molt de turisme per a la ciutat. En una recreació d'una batalla de la Segona Guerra Mundial que es va fer a Lleida van assistir fins a 600 persones. Nosaltres volem aconseguir aportar aquest benefici a la nostra ciutat, les ganes ja les tenim, ara falten els recursos.