El carrer de Santa Eugènia s'està preparant tot per a l'obra dels pous de compensació. Ahir van començar les prospeccions en aquest carrer en el tram comprès entre Canonge Dorca i passatge Massaguer, que afectarà el trànsit durant els propers quinze dies. Entre el 24 d'agost i el 2 de setmbre caldrà tallar al trànsit un dels dos carrils de circulació.

Aquesta zona és un dels espais on aquest estiu s'han fet més treballs preparatoris. De moment, ja s'han suprimit els aparcaments a la zona del carrer Tomàs Mieres, on se situarà tota la maquinària necessària. En total, a partir del setembre, es faran quatre pous al passatge de la Farinera, Bernat Boades, Francesc Rogés i Ramon Turró. Els operaris injectaran formigó al subsòl per garantir l'estabilitat dels habitatges en el moment en què la tuneladora hagi de foradar aquesta part de la ciutat. Es preveu que els quatre pous s'enllesteixin en un any.

Un calendari que es compleix

Isabel Salamaña destaca que els treballs de l'alta velocitat a Girona "segueixen el calendari establert". De fet, dilluns Adif va anunciar que ja ha començat a construir les pantalles que formaran la capçalera sud de la futura estació soterrada. Es tracta de la part d'obra que se situa més a tocar dels habitatges del carrer Josep Maria Gironella i, per això, es farà amb especial cura. En total, mitjançant una màquina hidrofresa es faran 39 pantalles.

Salamaña admet que els veïns i establiments del carrer Josep Maria Gironella són els que estan "més fastiguejats", però indica que treballen per minimitzar l'afectació. "Als negocis els hem facilitat zones de càrrega i descàrrega", indica. La tinenta d'alcalde remarca que, com que els carrers afectats "són de trànsit intern i no de pas" es donen alternatives de mobilitat i aparcament als veïns.