L'aeroport de Girona va reobrir ahir les seves instal·lacions, encara que ho va fer parcialment i en funcions de hub o distribuïdor de vols, igual com passava en part amb el de Barcelona, per acollir els vols que anaven al nord d'Europa. Poc més d'una desena de vols van sortir des de les seves instal·lacions.

La principal companyia que opera en la instal·lació gironina, Ryanair, va decidir anul·lar la majoria dels vols fins demà al migdia i, durant la jornada d'ahir, només es van programar 32 vols entre sortides i arribades i es van cancel·lar 70 operacions més. El tancament de molts aeroports europeus i les restriccions aèries que encara ?continuenvigents a bona part de ?l'espai aeri van permetre l'enlairament de només aquells vols que ?tenien com a destinació aeroports ?espanyols, marroquins o del sud ?d'Itàlia: els vols que van sortir de Girona es dirigien per exemple a ciutats com Cagliari, Marràqueix, Nador, Madrid, Peruggia, ?Granada, Sevilla, Pisa o Roma. Segons el director de l'aeroport gironí, ?Lluís Sala, la situació trigarà bastant a normalitzar-se. Així mateix, Sala es va congratular que no hi hagi grans aglomeracions a l'aeroport, gràcies al fet que molts viatgers ja estan avisats i eviten desplaçar-s'hi.

La principal novetat era ahir que les restriccions causades pel núvol de cendra procedent del volcà islandès van convertir l'aeroport de Girona també en un distribuïdor que acull els vols que anaven al nord d'Europa, en aquest cas Brussel·les, i no poden accedir a aquest destí.

Fins a primera hora de la tarda havien arribat tres avions xàrter de companyies que no operen en aquestes instal·lacions aeroportuàries: dos procedents d'Egipte i un de Punta Cana, que van parar a Vilobí abans de seguir el seu viatge, i no es descarta que n'hi hagi més.

L'aeroport va reobrir ahir després que diumenge no sortissin vols i que, durant tot el cap de setmana, el trànsit s'hagués reduït a només 23 operacions del centenar diari que hi ha habitualment.

La principal preocupació dels passatgers era trobar un mitjà alternatiu de transport per arribar al seu destí.