La Universitat de Girona ha fet dissabte als Cursos d'Estiu. El programa d'aquest 2011 veu reduïts de 80 a 60 els cursos que s'ofereixen i, a més a més, 36 d'aquests són completament inèdits. D'altra banda, els Cursos d'Idiomes, habitualment inclosos al paquet dels Cursos d'Estiu, prenen volada pròpia i tenen un programa a part, coordinat, com sempre, pel Servei de Llengües Modernes de la UdG.

Francesc Feliu, vicerector de Política Acadèmica, i Joan Saurina, director general de la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació, van explicar ahir que la reducció de vint cursos no es notarà gaire a efectes pràctics, ja que la part de l'oferta lectiva eliminada es correspon amb la que altres anys acabava per no dur-se a terme per falta d'alumnat. S'ha buscat l'eficiència amb una renovació de l'oferta que s'espera que serà més realista amb la demanda.

Entre els cursos amb més tradició s'ha decidit mantenir el de Criptografia -l'art d'ocultar missatges-, que ja arriba a la seva dotzena edició i sempre ha mantingut una alta demanda.

Del total dels cursos ofertats, 24 són de producció pròpia de la UdG, mentre que 6 són iniciativa de les càtedres de la universitat, i la resta són propostes foranes que han estat ben acollides i canalitzades per la Fundació UdG.

El període de matriculació s'obrirà el 9 de maig i es podrà formalitzar fins 15 dies abans de la data d'inici del curs escollit.

Preus entre 45 i 380 euros

Si fem una mitjana, els preus de bona part dels cusos volten els cent euros. El més assequible és el curs Tècniques de Lubricació de Vehicles i de Maquinària Industrial, que costa 45 euros i dura 15 hores. A l'altre extrem, el curs La Conservació del Paisatge Geològic. Gestió del Patrimoni Geològic i la Geodiversitat en Espais Naturals Protegits, de la Fundació Estudis Superiors d'Olot, costa 380 euros i té una durada total de 40 hores lectives.

Entre les incursions a les noves tecnologies hi ha el curs Creació Literària 2.0: Nous Elements TIC sobre el Llibre Tradicional, que costa 100 euros i dura 15 hores.

Idiomes a la carta

Pel que fa als Cursos d'Idiomes a l'Estiu, aquests costen entre els 146,97 euros de l'Intensiu de Japonès Inicial (A1) i els 367,42 euros de molts dels cursos ofertats, com ara els diferents nivells d'alemany, francès i xinès. També s'ofereix conversa en anglès i alemany, a més dels cursos Creative Writing i ICT for the classroom. Noves Tecnologies a l'aula (semipresencial).

Segons han explicat els organitzadors, bona part de l'oferta de cursos d'idiomes queda satisfeta pel propi personal de la UdG, que troba en l'arribada de l'estiu una bona ocasió per elevar el seu nivell d'idiomes.