David Bisbal ha deixat enrere l'etiqueta d'"extriunfito" (pel programa de televisió que el va portar a la fama) i, ara, el cantant d'Almeria considera un repte la seva nova gira. Reconeix que "David Bisbal acústic" és un format complex, però que li servirà per "seguir creixent" com a artista.

Ha manejat diversos estils ¿en quin se sent més a gust?

El pop sempre ha estat el que he defensat, però també he tingut l'oportunitat de fusionar-lo amb les arrels de la meva terra, això és molt necessari per a mi. En aquesta etapa, la dels concerts acústics, m'estic endinsant en un món diferent, és un repte.

A quin cantant clàssic li agradaria assemblar-se?

La veritat és que hem tingut, i tenim, grans representants espanyols, un dels meus favorits va ser Alfredo Kraus, per la seva tècnica impecable i color de veu.

Nota més l'èxit fora que dins d'Espanya?

Espanya és casa meva i aquí sento molt afecte per part de la gent. A Llatinoamèrica, aquests últims anys, he viscut moments de creixement molt bonics i cada vegada em sento més a gust representant el nostre país.

Ja és Bisbal fa molt temps, no un "ex OT". Troba a faltar aquells temps? Què li va semblar el precipitat final de l'última edició?

Van ser uns temps molt bonics, carregats de moltes oportunitats, també va ser molt dur adaptar-se a una nova vida. No crec que el format d'Operación Triunfo hagi arribat al seu final, però sí que considero que necessita un descans.

Com s'hagués portat amb Risto Mejide si li hagués tocat de jurat?

Segurament m'hagués agafat un atac de cor, ja que sóc molt nerviós (riu). Ja ho he parlat amb ell diverses vegades. Al final, és un bonàs.

Per què una gira acústica?

És un projecte que tenia ganes de posar en pràctica fa molt de temps. Sóc conscient que és un tipus de música menys comercial i que la gent no estarà gaire acostumada, però em fa altres valors que necessito per seguir creixent.

Twitter li ha donat algun disgust?

Per a mi, Twitter és una eina molt vàlida per estar a prop del meu públic. La gent que em coneix de veritat sap que els meus comentaris s'han malinterpretat. Sempre intento buscar el costat positiu del que passa al meu voltant.

"Llei Sinde", sí o no?

No sé si podrà resoldre aquest gran problema de la pirateria, les discogràfiques estan tocades, el disc està gairebé mort i ara mateix el que funciona són els concerts i altres negocis alternatius. La venda de discos ha caigut tant que ja no és negoci per a les discogràfiques, aquesta crisi va arribar abans que la crisi econòmica.

Què tal amb Torrente? Provarà de nou com a actor en altres papers?

Va ser un plaer treballar amb Santiago Segura, m'ho vaig passar molt bé. En principi era una col·laboració en la banda sonora, però a Santiago se li va ocórrer que podria donar vida a un dels personatges que cantaven en el cor de la presó (riu).