Teniu aquesta moneda? Podria costar més de 150.000 euros

Els experts en numismàtica asseguren que es van fabricar molt poques unitats d'aquesta moneda

Diverses monedes de cèntims d'euro.

Diverses monedes de cèntims d'euro. / image4you

Segur que alguna vegada, fent neteja general a casa, t'has trobat amb monedes de fa dècades. Són molt habituals les pessetes 'perdudes' als fons d'armaris i calaixos que no s'obren des d'anys enrere. El millor? Pots ser propietari d'una moneda el valor de la qual supera els 150.000 euros sense saber-ho: es tracta de la moneda de 100 pessetes de 1870 de la I República, i t'ensenyarem a diferenciar-la.

COM ÉS LA MONEDA DE 100 PESSETES DE 1870 DE LA I REPÚBLICA?

És una moneda que va aparèixer a Espanya durant el govern provisional, després de la caiguda del regnat d'Isabel II; és una autèntica joia per als experts en numismàtica, perquè no n'hi ha gaires al món iguals:

  • En una de les cares, observem l'escut oficial monàrquic de 1870, un escut previ a la proclamació de la I República.
  • A l'anvers, apareix 'Espanya' i l'any '1870', a més de la imatge d'una dona. El seu significat és la sobirania nacional.

I per què costa tants diners aquesta moneda? Què té especial? Pel que diuen experts en numismàtica, es van fabricar molt poques unitats d'aquesta moneda de 100 pessetes del 1870 de la I República, per això els col·leccionistes paguen enormes sumes de diners per aconseguir-ne una. Per això és tan important que rebusquis al calaix més oblidat que tinguis. Qui sap si no tens 150.000 euros sense haver-te adonat abans? I sabies que hi ha monedes amb un valor superior a 2 milions d'euros?