Els Beatles utilitzen la intel·ligència artificial per crear la seva "cançó final" amb la veu de John Lennon

Paul McCartney va fer l'anunci dimarts en una entrevista a la BBC

Bruna Segura

Els Beatles sorprendran el món de nou. Després de gairebé quatre dècades de la seva separació, aquest grup llegenda de la música està a punt de llançar la seva "cançó final" utilitzant la intel·ligència artificial (IA) i la veu del mític John Lennon. Aquesta notícia ha generat una gran expectació entre els fans de tot el món.

Paul McCartney, un dels membres fundadors de la banda, va fer l'anunci el dimarts en una entrevista a la BBC. Segons McCartney, van utilitzar la IA per "extreure" la veu de Lennon d'una demostració antiga i incorporar-la a la cançó. Encara que no es va revelar el títol de la cançó, s'espera que sigui "Now And Then", una peça escrita per Lennon el 1978.

La història darrere d'aquesta increïble creació musical es remunta al documental "Get Back" del 2021, dirigit per Peter Jackson, que explora la creació de l'àlbum "Let It Be" dels Beatles. Durant aquesta col·laboració, l'equip de Jackson va desenvolupar una tècnica avançada per separar les veus dels membres de la banda dels sorolls de fons i els instruments, creant així un àudio net.

Completar la cançó amb Lennon

És aquí on entra en joc la veu de John Lennon. Segons McCartney, van aconseguir "extreure" la veu de Lennon d'una petita demostració amb l'ajuda de la IA. Aquest procés els va permetre obtenir una veu pura de Lennon, que serà utilitzada per completar la "cançó final" dels Beatles.

McCartney també va expressar la seva sorpresa i emoció davant d'aquesta tecnologia, però va reconèixer que també té les seves preocupacions. Va assenyalar que algunes persones ja utilitzen la IA per recrear la veu de Lennon en altres cançons, però aquesta vegada es tracta de la veu autèntica de Lennon.

"Això és només IA, però aquesta cançó final és realment Lennon", va afirmar McCartney en l'entrevista. "És una mica espantós, però emocionant, perquè és el futur. Només haurem de veure on porta això".

L'espera arribarà a la seva fi aquest mateix any, quan els Beatles llancin la seva "cançó final" que uneix la tecnologia de la IA amb la veu inoblidable de John Lennon. Sense cap mena de dubte, aquesta serà una oportunitat única per a tots els fans de gaudir d'una nova peça musical d'aquesta banda icònica. Estigueu atents per a més detalls sobre aquest esperat llançament.