Elimina el greix de la campana extractora amb aquest truc

Interior, exterior, filtres... t'expliquem com netejar tots els elements i racons de la campana extractora de la teva cuina

Com netejo la campana extractora?

Com netejo la campana extractora? / ECG

Adrián Ramírez

La campana extractora és un dels llocs de la cuina que més greix i brutícia acumula. Si normalment no neteges la campana, et facilitem aquest truc fàcil i senzill per a fer-ho.

Com netejar el greix de la campana i els seus elements

Per treure el greix de la campana extractora, el més recomanable és utilitzar un desengreixant i, és que netejar l'interior de la campana és complicat però necessari, ja que ajuda molt al seu correcte funcionament.

El desengreixant ha de ser específic per acer inoxidable per no fer malbé la campana. Primer hem de treure els filtres, després passar una bona capa de desengreixant per l'interior i seguidament, hem de deixar-lo actuar durant uns minuts. Per finalitzar la neteja, passarem un drap o un fregall per la zona. Segurament en la primera passada no quedi completament net i hauràs de repetir el procés una segona vegada.

Un altre element per a la neteja de la campana

Bicarbonat sòdic: és el multiús per excel·lència a l'hora de netejar la casa i, el cas de la campana extractora no és una excepció. En aquest cas, primer hem d'escalfar el bicarbonat sòdic en un parell d'olles amb aigua. Una vegada que l'aigua comenci a bullir, hem d'encendre l'extractor. Una vegada fet això, hem de deixar que el vapor pugi i es posi per dins l'aparell per tal de netejar-lo. Així doncs, hem de deixar una hora l'extractor amb el vapor. Hem d'estar pendents perquè cada vegada que es buidi l'aigua amb el bicarbonat, l'haurem d'afegir de nou. A poc a poc, veuràs com començarà a caure el greix de la campana.

Quan hagi passat una hora apaga el foc i protegeix els fogons amb paper absorbent perquè no s'embrutin de greix i comença a netejar l'extractor amb una baieta. Utilitza un raspall que porti una barreja de bicarbonat i aigua per algunes zones i remata la neteja passant de nou la baieta.

Els filtres

Per a netejar els filtres pots posar-los al rentaplats i si no, pots posar-los en un cubell amb aigua i desengreixant durant uns minuts. Després treu-los i passa un drap pel greix, que s'haurà posat tou i, en les zones més complicades, utilitza un raspall de dents.

Neteja la campana per fora

Per deixar un aspecte realment polit, hem de rematar l'exterior de la campana. Primer, hem d'apagar l'extractor, després hem d'agafar un netejador específic per acer inoxidable i posar-lo per tota la superfície, tenint en compte la zona dels botons. Hem de deixar que actuï durant uns segons i a continuació, passem un drap en la mateixa direcció per la qual hem posat el netejador, d'aquesta manera aconseguirem potenciar la brillantor i evitarem l'aparició de taques.