Com triar les millors ulleres de sol

Els consells per cuidar els teus ulls aquest estiu

Ulleres de sol

Ulleres de sol / GETTY IMAGES

Eva Remolina / AMIC

Amb l'estiu hi ha un increment considerable de les hores d'exposició solar i és vital protegir els ulls dels raigs ultraviolats (UV) per evitar possibles danys oculars. Unes ulleres de sol adequades són una defensa eficaç contra els efectes negatius del sol en la visió.

Aquests són els principals punts a valorar per tal de triar les millors ulleres:

  • Filtratge UV:

La primera característica que has de tenir en compte en unes ulleres de sol és el filtratge UV. És important assegurar-te que les ulleres ofereixen una protecció del 100% contra els raigs UVA i UVB. Aquests raigs són invisibles i poden causar danys a llarg termini com a cataractes, pterigi (creixement anormal del teixit ocular) i altres problemes oculars. Verifica sempre que les ulleres tinguin una etiqueta o certificat que confirmi la seva protecció UV.

  • Polarització:

Les ulleres de sol polaritzades ofereixen una protecció addicional i ajuden a reduir els reflexos molestos causats per superfícies com l'aigua, la neu o el vidre. Aquesta característica és especialment útil per a les persones que passen temps a l'aire lliure en entorns amb molta reflexió solar. Les ulleres polaritzades també milloren la percepció del contrast i la nitidesa visual.

Ulleres de sol polaritzades

Ulleres de sol polaritzades / @ LOOKSTUDIO

  • Cobertura i mida de la lent:

Una altra consideració destacada és la cobertura i la mida de la lent. Les ulleres de sol que cobreixin completament els ulls i les zones perifèriques ofereixen una millor protecció contra els raigs solars que poden penetrar des de diferents angles. Les lents més grans també ajuden a reduir l'exposició als raigs laterals.

  • Materials de qualitat:

Opta per ulleres de sol que estiguin fabricades amb materials de qualitat. Les lents de policarbonat o vidre resistent a les ruptures són una bona opció, ja que ofereixen resistència als impactes i eviten que les lents es trenquin fàcilment. A més, assegura't que les ulleres tinguin un revestiment antiratllades per mantenir la claredat visual durant més temps.

  • Ajustament còmode:

Unes ulleres de sol han de ser còmodes de portar perquè les utilitzis amb freqüència. Considera els aspectes com el pes, la forma de la muntura i els materials usats per a les plaquetes del nas i les potes. Les ulleres han de quedar ajustades sense exercir pressió excessiva. Prova diverses muntures per trobar-ne una que s'adapti bé a la teva cara i que et resulti còmoda durant llargues estones.