Els Agullana vs els Sarriera

Dues famílies s’enfrontaran per guanyar el control de la Ciutat dels 4 Rius en una competició «ferotge»

Competició de la festa dels 4 Rius.

Competició de la festa dels 4 Rius. / DdG

David Céspedes

David Céspedes

La festa major dels 4 Rius enfrontava abans a quatre sectors de la ciutat. Aquest any hi ha una novetat destacada en la programació. I no és pas una novetat menor. Abans hi havia quatre equips –un per cada riu- que competien, aquest any hi haurà dos grups que s’enfrontaran: la família Agullana i la Sarriera. Aquestes estaran formades per tots aquells veïns i veïnes que vulguin sumar-se a un equip o l’altre durant les activitats. En concret, durant les Fires s’han organitzat una quinzena de propostes populars en les quals les famílies competiran per obtenir més punts i així obtenir el control de la Ciutat dels 4 Rius, segons han explicat des de l’Ajuntament de Girona.

«Hem reformulat el projecte, perquè la divisió per zones de la ciutat no ens acabava de funcionar; d’aquesta manera, les colles d’amics o veïns podran escollir a quina de les dues famílies volen pertànyer», va explicar un dels organitzadors, Bernat Grau.

Les Justes dels 4 Rius

Alguns dels actes destacats dins d’aquesta «competició ferotge» seran per exemple Les Justes dels 4 Rius. Seran el 27 d’octubre, a les 9 de la nit. Les dues famílies desfilaran per la ciutat. Els Agullana des de la plaça de la Independència i els Sarriera des de la plaça del Vi. Arribaran a la plaça dels Jurats on se celebrarà la primera prova de la competició: unes Justes per determinar quina família és la millor portant un carro. Les famílies passaran en cercavila per diferents indrets de la ciutat fins a arribar al voltant de les 10 de la nit a la plaça dels Jurats.

A més, entre la pluja de mosques del pregó de Fires hi trobareu amagats paperets dels Capgrossos de Girona. Col·lecciona’ls i penja després una fotografia a Instagram etiquetant a la @fgironina i amb el hashtag #agullana o #sarriera.