Els Diables de l’Onyar s’encarreguen de nou de la gran nit pirotècnica

L’espectacle de foc i pólvora se celebrarà el dissabte 28 i una vegada més l’escenari seran els carrers del barri vell amb inici a la plaça del Vi i final a la plaça Sant Domènec

El correfoc anirà a càrrec dels Diables de l'Onyar.

El correfoc anirà a càrrec dels Diables de l'Onyar. / Aniol Resclosa

David Céspedes

David Céspedes

Fum, pólvora, foc i guspires... la gran nit pirotècnica de les Fires de Sant Narcís tindrà lloc el pròxim dissabte 28 d’octubre a partir de 2/4 d’11 de la nit. Una vegada més, la colla dels Diables de l’Onyar, amb una acreditada i reconeguda experiència, serà l’encarregada de l’espectacle que any rere any reuneix a milers de seguidors.

La cita del foc i pirotècnia començarà a 2/4 d’11 de la nit a la plaça del Vi on la banda començarà a tocar i es portarà a terme un petit espectacle temàtic amb elements de pirotècnia. A continuació començarà el recorregut previst o banda i cremadors es desplaçaran per diferents carrers del barri vell de Girona.

Recorregut previst

Inicialment, l’itinerari anunciat serà el següent: carrer Nou del Teatre, carrer de l’Auriga, Pujada de la Mercè, carrer del Portal Nou, Pujada de Sant Martí, carrer de l’Escola Pia, carrer de Bellmirall i carrer dels Alemanys. Finalment, tota la comitiva dels diables i el públic es concentraran a la plaça de Sant Domènec. En aquest punt, està previst que hi hagi l’espectacle temàtic final amenitzat amb música i amb sortida dels bitxos. La nit de foc finalitzarà amb el castell de focs. En cas de pluja, l’organització té previst traslladar el correfoc al dissabte 4 de novembre a la mateixa hora i amb el mateix recorregut.

La gent que segueix habitualment els correfocs ja sap que cal prendre algunes mesures de protecció:

Protegiu-vos de les guspires amb vestits de cotó que us cobreixin bé tot el cos.

• Tapeu-vos el cap amb un barret de roba, o lligueu-vos-hi un mocador mullat.

• No porteu petards propis al correfoc, ni proveu d’encendre ni de manipular els dels diables.

• No tireu aigua. La pólvora molla i els terres relliscosos són un perill per a tothom.

• No encengueu foc ni fumeu a prop de les bosses o dels contenidors del material pirotècnic.

• Eviteu les aglomeracions de gent i mantingueu les distàncies de seguretat amb els actuants i els portadors dels diferents elements pirotècnics.