Quan els carrers queden petits

Per Tots Sants Girona celebra el dia més multitudinari amb moltes fires, mostres i activitats al barri vell

La fira de la pintura i el dibuix repetirà escenari a la plaça del Vi i els seus voltants.

La fira de la pintura i el dibuix repetirà escenari a la plaça del Vi i els seus voltants. / Aniol Resclosa

David Céspedes

David Céspedes

Si hi ha algun dia de les fires on es pot assegurar que no hi ha espai ni per una agulla més a la ciutat és per Tots Sants. L’1 de novembre és la diada per excel·lència de les Fires de Sant Narcís. És la jornada on més gent arriba a la ciutat i Girona s’omple fins a la bandera. Aparcar, dinar en un restaurant sense reserva o intentar passar i passejar pels carrers es converteix en tota una aventura.

Molts carrers queden absolutament petits per la quantitat de gent que s’hi concentra al llarg de tot el dia. El barri vell és un dels punts de més atracció de visitants donada la coincidència de celebració de diferents fires i mostres artesanes i comercials. Una de les fires que s’endú més protagonisme i atrau més públic és la fira-mercat del dibuix i la pintura que repetirà l’escenari format per la plaça del Vi, la pujada del Pont de Pedra, la rambla de la Llibertat i plaça Catalunya. Tota aquesta zona estarà ocupada per artistes i pintor. Tal com recorda l’Ajuntament, aquesta fira es va iniciar l’any 1965 i és «de les més antigues que es celebren al nostre país, amb més de 50 anys d’història ininterrompuda i la de major afluència de públic». És organitzada per la Fundació Llibreria Les Voltes-

Una altra opció per aquest dia de Tots Sants és la fira-mercat d’artesans del carrer de les Ballesteries, en ple cor del barri vell. De les 9 del matí a les 8 del vespre diversos artesans i artesanes ompliran de parades aquesta via per mostrar en directe l’art del seu ofici i els seus productes. La mostra està organitzada per l’Associació de Comerciants del carrer Ballesteries. El carrer Santa Clara i el carrer Nou acollirà la fira-mercat d’artesania i alimentació. Serà també de les 9 del matí a les 8 del vespre. En aquesta zona hi haurà exposició i venda de productes artesans. Finalment, a la fira d’artesans, antiquaris i brocanters, que se celebra cada 1 de novembre a la plaça de Sant Feliu, hi trobareu tot un ventall d’objectes i curiositats del passat. Per tot plegat, és aconsellable aparcar correctament el vehicle si es ve de fora de la ciutat i utilitzar en la mesura del possible el transport públic. Molts visitants aprofiten que aquest dia és festiu per acostar-se a la ciutat i participar en les activitats. Per aquest motiu, es calcula que la ciutat pot arribar en un dia a doblar la seva població.