Puja cada dia aquest número de graons i milloraràs la teva salut cardiovascular

Practicar exercici ajuda en diversos aspectes de la nostra salut física i mental

Pujar escales millora la salut cardiovascular.

Pujar escales millora la salut cardiovascular. / @ ArthurHidden

Álex Felices

La pràctica d'alguna mena d'activitat física resulta un aspecte clau per poder gaudir d'un estil de vida saludable. L'exercici físic ajuda no tan sols a mantenir un pes adequat, sinó també a reduir el risc de patir malalties cròniques i a millorar la ment.

Durant anys, s'ha cregut que fer 10.000 passos diaris era una mesura efectiva per a prevenir malalties cardiovasculars. Fa un temps, els científics van afirmar que la xifra recomanada és entre 7.000 (si tens més de 60 anys) i 8.000 (si ets menor de 60) passos diaris, sempre que es mantingui un bon ritme.

Però existeix una activitat encara més exigent que caminar i que reporta diversos beneficis.

El que passa quan pugem escales

  • Millora la salut cardiovascular
  • Augmenta la capacitat pulmonar
  • Millora l'estat muscular i cardiorespiratori
  • Redueix l'estrès i millora l'estat d'ànim
  • Millora la salut òssia i funcional
  • Redueix el risc de malalties cròniques
  • Enforteix els músculs de les cames i glutis
  • Crema calories i ajuda a mantenir un pes corporal saludable

Aquests són els graons que has de pujar

Un estudi de la Universitat de Tulane en el qual van participar 458.860 adults del Biobanc del Regne Unit, va demostrar que pujar més de cinc trams d'escales al dia, que ve a ser uns 50 graons, podria reduir el risc de malaltia cardiovascular un 20%.

Segons Lu Qi, coautor de l'estudi, ha afirmat que "les ràfegues curtes d'exercici d'alta intensitat, per exemple pujant escales, són una forma eficient de millorar l'aptitud cardiorespiratòria i el perfil de lípids, especialment entre aquells que no poden complir amb les recomanacions actuals d'activitat física".

Així que, segons confirma el titular de la càtedra HCA Regents Distinguished i professor de la Facultat de Salut Pública i Medicina Tropical de la Universitat de Tulane, pujar escales és un bon mètode per a prevenir les malalties cardiovasculars.