Elimina les taques grogues del matalàs

Et deixem diversos trucs segons la taca

Ara, dormir tranquil, ja no serà un somni

Acaba amb les taques grogues del matalàs

Acaba amb les taques grogues del matalàs / @ stockgiu

Mati Sirvent

El matalàs és un dels nostres tresors més valuosos. Dormir sense un bon matalàs seria impossible. A més, allà hi solem passar entre sis i vuit hores diàries. Aquest element és la clau per poder descansar a les nits, quan venim cansats d'una jornada de treball intensa, nens, extraescolars i altres afers. A més, a tots ens agrada tenir el nostre llit ben net i com no pot ser menys, el matalàs. Tot i que, amb el temps i l'aparició de taques grogues, pot fer-nos pensar que l'hem de llançar i no és així. Et revelem els millors trucs per eliminar aquestes taques tan lletges del teu matalàs.

Així et duraran més les fundes rentables

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) suggereix que invertir en una coberta rentable és una estratègia astuta per estendre la vida útil del teu matalàs. Aquesta simple mesura no només ajuda a prevenir taques i deteriorament, sinó que també preserva la qualitat del teu matalàs.

La màgia del bicarbonat sòdic

Davant la presència de taques grogues preocupants, el bicarbonat de sodi es transforma en un recurs essencial. Aplica-ho generosament a les àrees tacades i deixa-ho actuar per unes hores. Aquest remei casolà no només ajuda a eliminar les taques, sinó que també combat les males olors, deixant el teu matalàs renovat i fresc.

Bicarbonat de sodi per les picades de mosquit

Bicarbonat de sodi per acabar amb les taques grogues / @freepik

Acaba amb taques de suor, orina, sang i vòmit

Taques com les de suor, orina, sang i vòmit poden ser un problema seriós per al teu matalàs i el teu descans. Tot i això, amb el mètode correcte, pots recuperar la teva pau:

  • Actua ràpidament. Davant una taca recent, absorbeix immediatament l'excés de líquid amb una tovallola. La rapidesa és clau.
  • Utilitza llevataques específics. Fes servir un producte per eliminar taques de tapisseria o un netejador enzimàtic. Posen una mica sobre la taca i seca amb un drap absorbent. Repeteix el procés fins a eliminar completament la taca.
  • Aplicació de bicarbonat de sodi. Un cop tractada la taca, empolvora bicarbonat de sodi i deixa-ho reposar. Posteriorment, retira'l acuradament per descobrir un matalàs com a nou.
  • Solució casolana eficaç. Per a taques difícils, crea una barreja de detergent per a plats en aigua tèbia amb vinagre blanc (per a suor) o amoníac (per a orina i vòmit). Aplica amb una esponja i segueix els passos de neteja anteriors.

El teu matalàs no només afecta la qualitat del teu son, sinó també la teva salut en general. Seguint aquests consells, podràs mantenir-lo lliure de taques grogues i en un estat òptim. Amb el tractament adequat, gaudireu d'un somni reparador i de qualitat superior. Descansa bé i desperta't rejovenit cada dia!